Sari la conținut
8-lei-taxa-pe-autostrada-comarnicbrasov

Şoferii vor fi obligați să achite o taxă  de  aproximativ  8 lei dacă vor să circule pe tronsonul de autostradă Comarnic-Brașov.
Noul director al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), Narcis Neaga, a precizat că tariful aplicat pe parcurgerea autostrăzii Comarnic-Brașov va fi situat în jurul valorii de 1,2 eurocenţi pe axă şi osie, potrivit România Liberă.
Ofertele pentru construcţia autostrăzii  ce vor fi depuse la data de 15 noiembrie de către cei trei potenţiali concesionari rămaşi în competiţie urmând să se situeze într-un interval îngust, apropiat de acest nivel.  Potrivit sursei citate, valoarea menţionată de Narcis Neaga nu include cel mai probabil şi TVA. Ca urmare, pentru parcurgerea celor 58 de kilometri de autostradă dintre Comarnic şi Braşov pentru un autoturism se va plăti suma de 7-8 lei. CNADNR spune că lucrările vor începe în luna martie a anului viitor, iar autostrada va fi deschisă traficului, total, din 2016.

“Le-am transmis ofertanților că am vrea să se apuce în acele locuri mai accesibile, adică nu tuneluri sau acele porțiuni care necesită lucrări mai dificile. Și cum vor termina o porțiune să facă legătura cu DN1, așa încât să se poate intra și ieși de pe autostradă. Taxa va fi pusă abia când autostrada va fi gata în întregime”,  a declarat Narcis Neaga, pentru zf.ro.

Autoritățile au decis să construiască autostrăzi în concesiune, adică pe banii constructorului, ceea ce înseamnă că acesta trebuie să-și recupereze investiția, astfel că pe o perioadă de 30 de ani o va avea în întreținere. În urma mai multor discuții s-a acceptat o taxă de aproximativ 3 euro/100 km, pentru primele autostrăzi în concesiune.

Comentarii

Ultimă oră