Sari la conținut

6.289 de programări la vaccinare în etapa a II-a

6289-de-programari-la-vaccinare-in-etapa-a-iia

6.289 de programări la vaccinare în etapa a II-a au fost înregistrate, în 24 de ore, în judeţul Braşov, potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii Prefecturii. Luând în calcul şi cele câteva ore în care platforma de programări nu a funcţionat, pentru că STS-ul a vrut să facă actualizări chiar în prima zi în care era disponibilă pentru populaţia din etapa a II-a de vaccinare.


Cele mai multe programări – 3.226 au fost făcute pentru centrul de la CATTIA din municipiul Braşov, alte 2.535 sunt pentru centrul de la Căminul de Vârstnici din cartierul Noua Braşov. La centrul din Făgăraş sunt 384 programări făcute, iar la Feldioara – 144.


Autorităţile nu au comunicat câte locuri mai sunt disponibile, precizând doar că cine nu a prins acum un loc, să mai încerce. „Având în vedere că platforma de programare se actualizează conform datelor transmise de INSP, recomandăm cetăţenilor să acceseze periodic aplicaţia pentru a verifica introducerea unor noi centre de vaccinare sau apariţia locurilor disponibile pentru vaccinare”, transmit autorităţile.

Datele parțiale arată că sunt multe școli unde angajații doresc să se vaccineze împotriva coronavirusului! Însă există și școli unde intenția este mai scazută. Ministrul educației spune că rezultatul imunizării în rândul profesorilor nu condiționează decizia de deschidere a școlilor din data de 8 februarie. În opinia sa, orice persoană vaccinată din sistemul de învățământ va însemna o diminuare a riscului de transmitere a acestui virus. Deci practic, va însemna o diminuare a riscului la care sunt suspuși profesorii și elevii.

Comentarii

Ultimă oră