Aproape 62% dintre gospodăriile din România dețineau, în 2015, un calculator, în timp ce 61% din total au avut acces la Internet, relevă datele Institutului Național de Statistică (INS), publicate vineri.
Un procent de 66,2% dintre gospodăriile care aveau un calculator se concentrează în mediul urban. În funcție de mediul de rezidență s-au înregistrat diferențe în ceea ce privește dotarea gospodăriilor cu calculator. Astfel, dacă dintre gospodăriile din mediul urban 72,2% sunt dotate cu calculator acasă, în rândul gospodăriilor din mediul rural proporția acestora este de numai 48,4%.
De asemenea, din analiza în profil teritorial a înzestrării cu calculatoare a gospodăriilor nu se remarcă diferențe prea mari între regiuni, ponderea acestora situându-se între 50% și 60% din numărul total de gospodării din fiecare regiune, cu excepția regiunilor București-Ilfov (78,1%), Vest (70,7%) și Nord-Vest (67%).
Pe de altă parte, ponderile cele mai mici s-au înregistrat în regiunile Sud-Est (54,4%), Sud-Muntenia (54,8%) și Nord-Est (55%).
În ceea ce privește persoanele care utilizează calculator la nivel național, în anul 2015, frecvența cea mai mare se remarcă în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 și 74 ani (70,1%). Pe medii de rezidență, frecvența utilizării calculatoarelor înregistrează diferențe semnificative în mediul urban față de cel rural, astfel numărul persoanelor care folosesc calculatorul în mediul urban este de 1,4 ori mai mare față de cel al utilizatorilor din mediul rural. Citește continuarea pe romaniatv.net .