Sari la conținut

60 de români din diaspora, interesați să-și deschidă o afacere în România

60-de-romani-din-diaspora-interesati-sasi-deschida-o-afacere-in-romania

60 de potenţiali antreprenori români, veniţi din Italia, Germania, Franţa, Emiratele Arabe Unite sau chiar Australia au fost prezenţi, miercuri, 6 noiembrie, la Camera de Comerţ şi Industrie la evenimentul „Caravana Diaspora” în cadrul Proiectului „România acasă – Diaspora Start-Up”.

Tinerii au fost informaţi despre posibilitatea de a câştiga 30.000 de euro pentru a-şi deschide o afacere, dacă participă la un concurs de planuri de afaceri.

Proiectul se adresează românilor din Regiunea Centru, care sunt plecaţi la muncă în străinătate şi ar dori să se întoarcă în ţară să îşi deschidă un start-up, co-finanaţat de Uniunea Europeană.

Potrivit managerului de proiect, în Regiunea Centru vor fi selectate 200 de persoane care vor participa la un concurs de planuri de afaceri, iar cele mai bune 26 de planuri de afaceri vor fi finanaţate cu până în 30.000 de euro.

Românii care vor face parte din grupul ţintă al acestui proiect trebuie să aibă buletin în judeţele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș sau Sibiu şi trebuie să facă dovada domiciliului sau rezidenței în străinătate în ultimele 12 luni.

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească beneficiarii sunt: să aibă cetăţenie română, să aibă peste 18 ani, să dorească să deschidă o afacere în zona urbană, pe un profil non-agricol, să demonstreze cu documente, fie că a avut o firmă în străinătate şi poate avea acelaşi succes în România, fie să aducă un contract de muncă prin care să dovedească că a muncit în acel domeniu sau că a avut stdudii în acel domeniu.

Comentarii

Ultimă oră