Sari la conținut
54-de-cazuri-de-rujeola-la-sacele

Conform Bună ziua Brașov, ministrul Sănătății, Florian Bodog, a participat miercuri la redeschiderea Spitalului Municipal din Săcele și le-a cerut autorităților locale să ia măsuri pentru vaccinarea copiilor.

„La Săcele sunt 54 de cazuri de rujeolă, iar mai puțin de 50% dintre copii sunt vaccinați, astfel că trebuie să se ia toate măsurile pentru imunizarea lor. În această localitate există o comunitate foarte mare de romi, în jur de 12.000 de persoane, iar problema este că mulți copii nu au nici măcar coduri numerice personale. Am cerut tuturor autorităților implicate, respectiv Primărie, Prefectură, Direcția de Sănătate Publică sau Consiliul Județean să ia toate măsurile pentru identificarea copiilor care nu sunt pe listele medicilor de familie. Ulterior trebuie să convingem familiile să își vaccineze copiii”, a declarat ministrul pentru Bună ziua Brașov.

Potrivit ministrului, există vaccinuri suficiente împotriva ROR, care au fost trimise și în teritoriu. La nivel național sunt înregistrate 34 de victime ale rujeolei.

Comentarii

Ultimă oră