Sari la conținut

5 hoteluri din Braşov își închid uşile: Aro Palace, Capitol, Coroana, Cubix, Belvedere

5-hoteluri-din-brasov-isi-inchid-usile-aro-palace-capitol-coroana-cubix-belvedere

În Poiană, se închide şi Coliba Haiducilor!

Compania hotelieră Aro Palace, care deţine hotelurile Aro Palace (4/5 stele), Capitol (3 stele) şi Coroana (2 stele), a anunţat că îşi suspendă activitatea pentru a-şi pune angajaţii la adăpost în contextul pandemiei de coronavirus.

Daniela Tibeică, directorul companiei, a declarat că „facem tot ce este posibil să ne păstrăm echipa”. „Nu vrem să concediem, vrem să ne păstrăm echipa. În funcţie de cum va evolua pandemia, după ce oamenii îşi vor finaliza concediile de odihnă, vom lua o decizie”, a explicat Daniela Tibeică.


      Tibeică a mai precizat că nu va oferi hotelurile autorităţilor pentru amenajarea unor spaţii de carantină: „Noi avem contracte în derulare, iar după încheierea crizei ne vom relua activitatea”.

Pe de altă parte, proprietarii a trei hoteluri din Braşov şi-au pus la dispoziţie clădirile pentru autorităţile medicale în caz că au nevoie să le transforme în spaţii de carantină. Unul dintre hoteluri este Cubix, unde angajaţii au fost trimişi deja în concediu fără plată.

Autorităţile sanitare au demarat duminică procedurile pentru inspectarea celor trei hoteluri, astfel încât locaţiile să fie folosite ca spaţii de carantină. Antreprenorul Dan Chivu, proprietarul Cubix, a declarat că a luat decizia după ce a observat că activitatea comercială din domeniul HORECA se restrânge tot mai mult. „Am trimis oamenii în concediu fără plată. Ştiu că nu este uşor pentru ei, dar vom încerca, pe măsură ce vom realiza venituri, să le asigurăm un minim de subzistenţă”, a declarat acesta.

 Grupul Belvedere a anunţat că îşi întrerupe activitatea. Din grup face parte Hotelul Belvedere, restaurantele Coliba Haiducilor şi Olive Expres.

Proprietarii grupului au precizat că vor păstra deschisă doar activitatea de catering, având posibilitatea de a pregăti 5.000 de porţii de mâncare zilnic. „Suntem pregătiţi să ajutăm cu ce putem în caz că vom fi solicitaţi”, au mai spus reprezentanţii hotelului.


    Şi alţi proprietari de hoteluri mari din Braşov se pregătesc să sisteze activitatea, având în plan să le pună la dispoziţia autorităţilor medicale. Se vorbeşte chiar de un important hotel din Poiana Braşov că îşi va sista activitatea, angajaţii fiind deja anunţaţi în acest sens. Majoritatea proprietarilor de hoteluri aleg să le ofere angajaţilor posibilitatea de a-şi lua concediu legal, iar dacă situaţia va continua se va trece la concediu fără plată, după care urmează şi măsura închiderii contractelor de muncă.

Comentarii

Ultimă oră