Sari la conținut

400 de voluntari mobilizaţi pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European

400-de-voluntari-mobilizati-pentru-festivalul-olimpic-al-tineretului-european

400 de voluntari fete şi băieţi vor participa la toate activităţile programate cu ocazia Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) care va avea loc în judeţul Braşov în perioada 17-22 februarie.

Toţi voluntarii cunosc limba engleză şi franceză, dar sunt şi care vorbesc limbile italiană, germană sau maghiară. Voluntarii vor fi prezenţi peste tot începând din aeroportul Bucureşti-Otopeni unde sosesc sportivii şi delegaţiile acestora, în Satul Olimpic, bazele sportive unde au loc competiţiile, mijloacele de transport pentru sportivi şi oficiali, hoteluri, peste tot. Vor fi de un real folos având în vedere că este vorba despre 1505 sportivi şi oficiali din 45 de ţări, a declarat joi Florin Mişcă din Comitetul de Organizare al festivalului, citat de agerpres.ro.

În Satul Olimpic, sportivii vor avea la dispoziţie o zonă pentru petrecerea timpului liber în care vor exista diverse jocuri specifice vârstei lor, vor putea asculta muzică, se vor relaxa.

Pentru transportul sportivilor la competiţiile care au loc la bazele sportive din Braşov, Râşnov, Poiana Braşov, Predeal şi Cheile Grădiştei, sportivii, antrenorii acestora, oficialii vor avea la dispoziţie 50 de autocare mari şi 35 de microbuze. Asistenţa medicală va fi asigurată de 10 ambulanţe cu echipaj de urgenţă. La Bazele sportive unde vor avea loc săriturile cu schiurile, competiţiile de schi fond şi schi alpin vor fi permanent câte două ambulanţe, a mai spus Florin Mişcă.

Alte două elicoptere vor monitoriza şi supraveghea permanent toate zonele în care se vor desfăşura competiţiile sportive. Primii sportivi care ajung la Braşov, sunt cei din Rusia care au dorit să vină pentru pregătire la Baza sportivă de Biatlon de la Cheile Grădiştei din 10 februarie, restul delegaţiilor încep să sosească din 16 februarie.

Ceremonia de deschiderea a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) se va desfăşura pe 17 februarie la Arena Liceului Sportiv din Braşov, începând cu ora 19,30.După închiderea manifestării, flacăra olimpică va fi dusă în Satul Olimpic din Poiana Braşov unde va rămâne până la încheierea festivalului. Festivitatea de închidere va avea loc în Poiana Braşov, în ziua de 22 februarie. Premierea sportivilor se va face în fiecare zi la încheierea competiţiilor, în Satul Olimpic. La bazele sportive unde vor avea loc competiţiile, sportivii câştigători vor primi doar un buchet de flori, iar medaliile vor fi înmânate în seara aceleaşi zile, în Satul Olimpic.

Mascota festivalului este concepută încă din anul 2010, şi reprezintă un ursuleţ de culoare maro, Martin, îmbrăcată cu pulover galben, pantaloni albaştri, fular roşu, un fes albastru cu moţ şi ghete de culoare roşu cu galben.

Comentarii

Ultimă oră