Sari la conținut

4 consilieri locali PDL, găsiţi incompatibili de ANI

Patru consilieri locali PDL din Braşov au fost găsiţi în incompatibilitate de Agenţia Naţională de Integritate. Aleşii au încheiat contracte prin firmele lor cu Consiliul Local şi cu instituţii subordonate acestui for , în urma verificărilor realizate de ANI în perioada mandatului 2008-2012. Fruntaş este consilierul local PDL Vasile Kraila, care are 23 de contracte în valoare de 474 de mii de lei.


Potrivit ANI, cei 4 aleşi locali în cazul cărora s-a constatat incompatibilitatea au încheiat, emis ori aprobat facturi, achiziții directe şi contracte cu societățile comerciale la care aceștia sau soțul / soția acestora dețin acțiuni sau părți sociale. Consilierul local PDL Vasile Kraila figurează pe lista ANI cu 23 contracte (asociere, furnizare materiale informative, tipizate, prestări servicii tipar, finisare, achiziții abonamente şi publicații locale, naționale) în cuantum de 474 de mii de lei, încheiate cu Consiliul Local Brașov şi cu institutii subordonate Consiliului Local Brașov şi 6 facturi achiziții directe în cuantum de 6.700 de lei, emise către instituții subordonate Consiliul Local Brașov. În replică, Vasile Kraila a declarat că la firma din raportul ANI el este doar acţionar, nu administrator, ceea ce, spune el, nu reprezintă o incompatibilitate.


Gabriela URSE, consilier local PDL este trecută în listă cu un contract furnizare produse alimentare, în valoare de 16.100 de lei, încheiat cu Consiliul Local Brașov. În replică aceasta spune că nu are niciun contract cu niciun Consiliu Local pentru nicio furnizare şi nu ştie despre ce este vorba.


Ciprian CHIRICHEŞ este pe lista ANI cu un contract încheiat în anul 2006 cu o instituție subordonată Consiliului Local Brașov, prelungit începând cu anul 2008 prin 5 acte adiționale la contract. “Este vorba despre un contract făcut de către părinţii mei pentru magazinul pe care îl au, pentru comercializarea biletelor RAT. Mai mult decat atât, ce aş putea să vă spun? Dacă credeţi că are o implicare foarte mare acest lucru...”, ne-a spus Ciprian CHIRICHEŞ, consilier local  PDL.


La Gheorghe TĂNASE, consilierul PDL, ANI precizează că există conflict de interese penal. Numele alesului apare pentru un contract prestări servicii - deratizare încheiat cu o instituție subordonată Consiliului Local Brașov. Beneficiu patrimonial este în cuantum de aproape 29 de mii de lei. “Nu am primit încă nimic oficial de la această instituţie(n.r. ANI), am văzut şi eu pe site chestia asta, astăzi, apar vreo 180 şi ceva de consilieri cu conflicte de interese, dar nu am primit nimic oficial pentru aşa ceva. Şi mă socotesc cu totul înafară de orice chestie juridică”, ne-a spus Gheorghe Tănase, consilier local PDL.

Conform reprezentanţilor Agenţiei Naţionale de Integritate fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese sau al incompatibilității constituie temei pentru eliberarea din funcție, precum şi interdicția de a mai ocupa o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a raportului, ori, după caz, constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementărilor aplicabile demnității și funcției respective.

Comentarii

Ultimă oră