La proba la alegere a profilului și specializării - proba E.d) – din cadrul examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021, s-au prezentat 3.045 de candidați .La cea de-a treia probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2021 (proba la alegere a profilului și specializării - proba E.d)au fost prezenți 3.045 de candidați (96,5% din totalul candidaților înscriși). 2.789 de candidați prezenți astăzi provin din promoția curentă și 256din promoțiile anterioare. Proba s-a desfășurat astăzi, 30 iunie, în 16 centre de examen în județul Brașov. Au absentat 109 candidați.


Nu a fost eliminat nici un candidat pentru fraudă sau tentativă de fraudă și nu au fost semnalate incidente în timpul desfășurării examenului.
Cei mai mulți candidați au susținut astăzi proba scrisă la Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană – 813, urmați de Geografie – 707 candidați. Candidații care au studiat în limbile minorităților naționale au primit subiectul atât în limba maternă cât și în limba română, putând redacta lucrările în oricare din cele două limbi (maternă sau română).


Subiectele și baremele de corectare sunt disponibile pe site-ul subiecte.edu.ro, postate acolo de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.


Ultima probă, cea la Limba și literatura maternăeste programată mâine, 1 iulie.


Primele rezultate vor fi comunicate în data de 5 iulie, până la ora 12:00.


Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.


Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 9 iulie.