Sari la conținut

300 de braşoveni au stat la coadă la CJAS, însă doar 100 şi-au ridicat cardul

300-de-brasoveni-au-stat-la-coada-la-cjas-insa-doar-100-siau-ridicat-cardul

Aproape 300 de persoane au stat la coadă la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Braşov, în cursul zilei de luni şi cam tot atâţia au venit şi marţi, însă doar o treime dintre aceştia şi-au ridicat cardul de sănătate, restul venind cu alte probleme legate tot de acelaşi document. Potrivit purtătorului de cuvânt al CJAS Braşov, Ancuţa Daisa, în cursul zilei de luni au stat la coadă aproape 300 de persoane, însă doar 97 dintre ei au ridicat cardul de sănătate, restul venind cu alte probleme legate tot de card, transmite corespondentul Mediafax.
"Ieri (luni - n.r.) a fost o zi foarte plină pentru noi. Au fost probleme de tot felul şi am modificat programul de lucru cu publicul, de la 08.00 la 18.00, fiind extins faţă de cel normal. Ni s-au adresat aproape 300 de persoane, dar au fost eliberate 97 de carduri de sănătate. Unii dintre ei au venit pentru a solicita adeverinţe, alţii au venit pentru deblocarea cardului sau alte probleme legate de card", a spus reprezentantul CJAS Braşov, scrie antena3.ro.

De asemenea, şi marţi s-au prezentat la CJAS peste 200 de persoane pentru a-şi ridica cardurile de sănătate. Au existat cazuri când unele carduri nu au funcţionat, atât la farmacie, cât şi la medicul de familie, iar în aceste cazuri s-au oferit serviciile pe baza buletinului de identitate al persoanei, potrivit sursei citate.

În judeţul Braşov ar trebui să fie distribuite, în total, 389.000 de carduri de sănătate, iar din cele distribuite în prima tranşă aproape 30.400 s-au întors la CJAS, după ce poştaşul nu i-a găsit pe titulari la domiciliu de două ori. Aceştia au primit notificări să se prezinte la CJAS Braşov pentru a recupera cardul.
"S-au returnat la CJAS Braşov 30.394 de carduri de sănătate şi mai urmează să fie eliberate aproximativ 16.600 de carduri. În perioada 1 - 3 mai, noi am lucrat şi am distribuit carduri de sănătate pentru cetăţeni. În total, în cele trei zile au fost eliberate 50 de carduri?, a spus Ancuţa Daisa.

Reprezentantul CJAS Braşov a mai spus că, deşi s-a început distribuirea cardurilor din 15 ianuarie, se aştepta să fie cozi în această perioadă. "Nu e tocmai o surpriză pentru noi. Astăzi este o zi mai specială pentru că s-a implementat acest sistem şi suntem suprasolicitaţi. Probabil va mai fi aşa şi următoarele zile... Va fi mai greu câteva zile, dar se va reintra în normal”, a adăugat purtătorul de cuvânt al CJAS Braşov.

Comentarii

Ultimă oră