Sari la conținut

28 de familii au solicitat ajutorul financiar pentru copiii din creșele private sau pentru cei care stau cu bunicii

28-de-familii-au-solicitat-ajutorul-financiar-pentru-copiii-din-cresele-private-sau-pentru-cei-care-stau-cu-bunicii

28 de familii au solicitat ajutorul financiar pentru copiii din creșele private sau pentru cei care stau cu bunicii. Familiile cu copii care merg în creșe private sau stau cu bunicii beneficiază de un ajutor financiar de 525 de lei/lună.

Dintre cele 28 de solicitări, 22 vizează ajutorul acordat bunicilor. După analiza respectării criteriilor prevăzute de hotărârea de consiliu local, ajutorul a fost acordat unui număr de 13 solicitanți. Pentru sprijinul acordat părinților care și-au dat copiii la creșe private au fost depuse 6 solicitări, dintre care 3 îndeplineau condițiile legale.

„Îi invităm pe toți brașovenii care se află în această situație să depună, cât mai repede, documentele necesare la Direcția de Asistență Socială, pentru a beneficia de acest ajutor financiar. Acest drept, pentru plata serviciilor educaționale prestate de o unitate de educație timpurie antepreșcolară și acordarea unei indemnizații bunicilor destinată pentru creșterea nepotului/ nepoților, se acordă începând cu luna următoare depunerii cererii, dacă beneficiarul îndeplineşte criteriile de eligibilitate. Scopul acestui sprijin este de a susține brașovenii ai căror copii nu frecventează creșele administrate de Municipalitate“, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Pentru a beneficia de ajutorul financiar pentru plata serviciilor educaționale prestate de o creșă privată trebuie îndeplinite o serie de condiții, printre care:

- beneficiarii să aibă domiciliul stabil în Municipiul Brașov;

- copilul aflat în întreținere, pentru care se solicită ajutorul financiar, să fie înscris la o creșă cu sediul în municipiul Brașov, în sistem privat;

- părinții/persoanele care se ocupă de îngrijirea copiilor să nu aibă datorii față de bugetul local.


Informații și formulare: http://www.dasbv.ro/ajutor-financiar-educatie-anteprescolara/

Comentarii

Ultimă oră