Sute de brașoveni, dar și autorități locale au participat, astăzi, alături de Garnizoana Brașov la manifestările dedicate aniversării Zilei Drapelului Naţional al României, care au avut loc în Piața Tricolorului!
 

  Ziua de 26 iunie a fost proclamată „Ziua Drapelului Național“ prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această zi este marcată de către autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific, consacrate istoriei patriei, precum și prin ceremonii militare specifice.

  La Brașov această zi a fost marcată de către autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, dar și prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităților Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului de Interne.

    „Este o zi importantă pentru toți românii, pentru că în orice colț al lumii trăiește un român, primul lucru la care se raportează este drapelul României, care îl reprezintă și cu care se mândrește. E un simbol național pe care trebuie să-l respectăm, cu toții trebuie să înțelegem acest lucru încă de mici și este firesc să-l cinstim în fiecare ocazie“, a declarat primarul George Scripcaru.

  Trebuie să purtăm în suflet permanent acest simbol național

   Colonelul Paliștean Cristian, inspector șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi „Nicolae Titulescu“, Brașov susține că astăzi „este o zi importantă și noi, românii, trebuie să purtăm în suflet permanent acest simbol național, care este drapelul României și trebuie să-i acordăm onorurile cuvenite. Jandarmii brașoveni s-au alăturat demersurilor autorităților brașovene pentru a sărbători, împreună cu comunitatea brașoveană, această zi importantă din viața poporului nostru.“

   Evenimentul a fost organizat de Instituția Prefectului Județul Brașov în parteneriat cu Garnizoana Braşov și s-a desfășurat conform protocolului, fiecare oficial sărutând drapelul național, înainte de arborarea sa.

   De asemenea, au participat oficialități locale și județene, veterani, cadre militare în rezervă și în retragere, reprezentanți ai instituțiilor publice din municipiul Brașov, ai partidelor politice, elevi, studenți, cetățeni ai Brașovului.