Sari la conținut

226 de dascăli brașoveni s-au înscris la examenul de Definitivat

226-de-dascali-brasoveni-au-dat-examenul-de-definitivat

226 de dascăli s-au înscris la examenul de Definitivat. 10 nu s-au prezentat, 7 s-au retras

226 de candidaţi au susţinut, miercuri, 22 iulie 2020, proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământ (sesiunea 2020) în judeţul Braşov.


 La examen au fost înscrişi 236. Niciun candidat nu a fost eliminat pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Nu s-au înregistrat cazuri de candidaţi cu temperatura peste 37,3 grade Celsius. Conform metodologiei de concurs, care permite acest lucru, 7 de candidaţi au decis să se retragă din motive personale.


    Prin urmare, au fost transmise spre centrele de evaluare 219 de teze. Primele rezultate vor fi comunicate în data de 29 iulie 2020 în centrele de examen şi pe site-ul http://www.definitivat.edu.ro/2020/.


   Contestaţiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 29 iulie 2020, după afişarea rezultatelor şi pe 30 iulie 2020, până la ora 12:00.


   Rezultatele finale se afişează în centrele de examen şi pe site-ul anterior menţionat, în data de 4 august 2020.


   Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puţin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel şi obiectivul acestui examen naţional.


    Prin dobândirea definitivării în învăţământ, cadrul didactic depăşeşte stadiul de debutant şi poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învăţământ preuniversitar şi de a participa ulterior la susţinerea examenelor pentru obţinerea gradelor didactice.

Comentarii

Ultimă oră