Sari la conținut

22 septembrie - Ziua fără bilete pe autobuzele RATBV

22-septembrie-ziua-fara-bilete-pe-autobuzele-ratbv

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a anunțat în ședința de plen a Consiliului Local desfășurată miercuri, că a propus conducerii RATBV ca în cadrul „Săptămânii mobilităţii europene” (16 – 22 septembrie), ziua de sâmbătă, 22 septembrie 2018, să fie declarată „ziua gratuității pentru transportul în comun pentru toţi cetăţenii municipiului Braşov”.

„În felul acesta poate îi convingem şi pe cei care astăzi utilizează autoturismele proprii pentru transportul spre serviciu sau pentru a duce copiii la şcoală să încerce şi transportul în comun, mai ales că acest tip de transport poate reprezenta cea mai bună soluţie de transport în interiorul oraşului”, a declarat primarul.

Totodată, edilul a reamintit că „municipalitatea s-a concentrat foarte mult pe dezvoltarea acestui tip de transport: de curând a fost semnat contractul de achiziţie, cu sprijinul BERD, a 105 autobuze Euro 6, care, începând cu luna noiembrie, vor intra în circulaţie; la aceasta se adaugă proiectul depus la MDRAP pentru achiziţia a 26 de troleibuze şi cel cu finanţare pe POR pentru achiziţia de autobuze electrice sau hibrid. Dacă la aceste demersuri includem şi intenţiile Ministerului Mediului de a ne sprijini, inclusiv financiar, în achiziţia de autobuze electrice, vedem că într-un timp relativ scurt, transportul în comun în Braşov nu doar că va fi cel mai eficient mijloc de transport în oraşul nostru, dar va fi şi cel mai puţin poluant”.

O mare parte dintre brașoveni au reacționat în mediile de socializare, spunând ca ideea în sine cu „ziua gratuității pentru transportul în comun pentru toţi cetăţenii municipiului Braşov” este bună, dar ziua aleasă este nepotrivită, fiindcă sâmbăta în general marea majoritate a brașovenilor nu merg la muncă și nici copiii nu se deplasează spre școală. Ar fi fost mai utilă pentru brașoveni alegerea unei zile din săptămâna lucrătoare, atunci când gradul de aglomerare este mare.

Comentarii

Ultimă oră