Sari la conținut
2-jucatoare-de-la-olimpia-csu-in-echipa-sezonului

S-a tras cortina peste ediția 2017/2018 a Ligii Nationale de Baschet Feminin, iar cei de la eurobasket.com au întocmit topuri individuale pe baza performanțelor obținute de jucătoare în actuala ediție.

Astfel, Olimpia CSU Brașov se mândrește cu cele 2 jucătoare ce au reusit sa faca parte din primul 5 al campionatului. Este vorba despre cea mai buna jucătoare din campionatul romanesc, Kristina Higgins, cu 344 recuperari (locul 1), eficienta 637 (locul 1) si cel mai bun centru din campionat, și despre Biljana Pesovic, este cea mai buna extrema din campionat, avand 137 de asisst-uri (locul 3).

Primul 5 este completat de catre Annemarie Godri-Parau și Tyaunna Marshall, ambele de la ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, și Andra Mandache de la CSM Satu Mare.

S-au mai facut și alte topuri cum ar fi:

- cel mai bun 5 romanesc, unde o regasim pe Gabriela Irimia, alaturi de Annemarie Godri-Parau (Sepsi Sfantu Gheoghe), Andra Mandache (CSM Satu Mare), Ioana Ghizila (CSU Cluj-Napoca) si Georgiana Rus (CSBT Alexandria);

- cel mai bun 5 al jucătoarelor ce nu sunt din Europa, de unde nu putea să lipsească Kristina Higgins. Topul este completat de Leslie Vorphal (CSU Cluj-Napoca), D'lesha Lloyd și Leeza Burdgees (SCM Timisoara), Tyaunna Marshall (Sepsi Sfantu Gheorghe);

- cel mai bun 5 al jucătoarelor din Europa, dar ale căror țări nu fac parte din UE, unde o regăsim pe Biljana Pesovic, alaturi de Brankica Hadzovic (ICIM Arad), Marina Solopova (CSM Satu Mare), Nathalie Fontaine ( Sepsi Sfantu Gheorghe) si Olena Samburska (CSU Cluj-Napoca).

De asemenea, o mentiune speciala a primit si jucătoarea Aliyyah Handford.

Trebuie mentionat că ACS Sepsi SIC Sfantu Gheorghe este campioana Romaniei pentru a treia oara consecutiv, pe locul 2 s-a clasat CSM Satu Mare, iar locul al treilea este ocupat de echipa brașoveană, pentru al doilea an la rând, în ciuda faptului că Olimpia CSU Brașov a avut al optulea buget al campionatului care a adunat la start 9 echipe.

Comentarii

Ultimă oră