Sari la conținut
18-ani-de-google

Când este aniversarea Google ne putem aştepta ca cel mai folosit motor de căutare din lume să îşi schimbe logo-ul. Aniversarea Google înseamnă 18 ani de căutari pe internet şi un DOODLE special.

Google împlineşte 18 ani în data de 27 septembrie 2016.

Pentru aniversarea Google 2016, cine accesează acest motor de căutare va vedea un logo animat, în care litera G umfla un balon, care se transformă în restul de litere ale numelui companiei.

În ianuarie 1996, Larry Page si Sergey Brin, doctoranzi la Universitatea Stanford, au creat un proiect de cercetare privind motoarele de căutare şi indexarea datelor de pe Internet.  Oficial, Google a fost înregistrat pe 4 septembrie 1997, însă avea alt nume, iar sediul principal se afla într-un garaj. BackRub a fost numele original al motorului de căutare, deoarece făcea referire la sistemul de indexare şi clasificare, prin backlink. Apoi a ajuns Google, pentru că s-a avut in vedere cuvantul googol, care este denumirea numărului reprezentat de cifra 1 urmată de 100 de zerouri. Cu alte cuvinte, sugerează faptul că acest motor de căutare este capabil să indexeze o foarte mare cantitate de informaţii.

Comentarii

Ultimă oră