Sari la conținut

16.400 de locuri sunt disponibile în grădinițele din județul Brașov pentru anul școlar 2021-2022

16400-de-locuri-sunt-disponibile-in-gradinitele-din-judetul-brasov-pentru-anul-scolar-20212022

16.400 de locuri sunt disponibile în grădinițele din județul Brașov pentru anul școlar 2021-2022.

În perioada 17 – 30 mai au loc reînscrierile copiilor care au frecventat grădinița în anul școlar curent. Părinții pot depune la unitățile școlare cu nivel preșcolar cereri de reînscriere în format fizic sau online.

Acestea vor fi soluționate până la data de 31 mai. Pentru înscrierea copiilor care nu au frecventat grădinița în anul școlar curent, părinții au la dispoziție 12 zile, în perioada 31 mai – 11 iunie.

Părinții își pot exprima opțiunile de înscriere, conform metodologiei, la maximum 3 unități școlare cu nivel preșcolar, completându-le în ordinea descrescătoare a preferințelor, de la cea mai dorită, la cea mai puțin dorită. Cererile se depun la unitatea școlară trecută pe primul loc, în fișa de opțiuni. Prima etapă se încheie în data de 25 iunie, copiii fiind admiși în limita locurilor disponibile, în ordinea opțiunilor, la una dintre unitățile școlare pentru care au fost exprimate aceste opțiuni.

Părinții ai căror copii nu au fost admiși la niciuna dintre unitățile școlare pentru care au optat în prima etapă din lipsă de locuri, pot participa la cea de a doua etapă în perioada 28 iunie - 16 iulie.

Între cele două etape de înscriere, Comisia Județeană de Înscriere în Grădiniță analizează gradul de ocupare a locurilor și ajustează planul de școlarizare, astfel încât să poată fi soluționate toate cererile de înscriere.

Comentarii

Ultimă oră