Deşi încă nu s-a finalizat anul şcolar, firmele de construcţii care au câştigat licitaţia de reabilitare termică s-au apucat de treabă. Termenul pentru finalizarea lucrărilor făcute la exterioarele şcolilor a fost stabilit pentru întâi august. Activităţile şcolare nu au de suferit şi nici copiii, pentru că deocamdată, lucrările de reabilitare se fac la exteriorul unităţilor de învăţământ.
 Multe şcoli şi grădiniţe aveau nevoie de reabilitări urgente pentru că, în unele cazuri, zidurile stăteau să cadă.  „Nevoile şcolii sunt mari, mai ales că avem două corpuri de clădire, unul situat pe strada Şcolii şi mai avem şi pe strada De Mijloc. Primăria a acceptat acest proiect pentru reabilitare termică şi energetică a corpului de pe strada Şcolii”, ne-a spus Delia Wusinczky, director şcoala Generală 12. „Urmează să introducem acum într-un proiect cu guvernul elveţian încă cinci unităţi şcolare pe care sperăm să le putem reabilita termic cât şi energetic în următoarea perioadă pe baza discuţiilor pe care le vom avea cu partea elveţiană”, a declarat Răzvan Popa, viceprimar Braşov.
După finalizarea anului şcolar, firmele de construcţii vor trece la interioare. Instalaţiile şi caloriferele vor fi schimbate dacă este cazul, unele şcoli vor avea centrale noi, altele vor fi racordate, din nou la sistemul centralizat de încălzire. Şcolile care au fost identificate drept mari consumătoare de energie termică au fost trecute pe lista de reabilitare urgentă.