Sari la conținut
15-ani-de-la-moartea-printesei-diana


“Prinţesa inimilor”, aşa cum au denumit-o britanicii, a intrat în istorie prin bunătatea, graţia, dar şi prin destinul ei tragic. La 15 ani de la dispariţia fulgerătoare a prinţesei, Diana este înca o personalitate iubită, fiind comemorată, azi, de sute de britanici şi vizitatori chiar la Kensington Palace, reşedinţa ei.
Născută la 1 iulie 1961, Prinţesa Diana de Wales, a fost prima soţie a Prinţului Charles de Wales, cu care s-a căsătorit în 1981. Au avut împreună doi fii, prinţii William, în vârstă de 30 de ani, şi Harry, în vârstă de 27 de ani, următorii doi moştenitori ai tronului Marii Britanii, care au înlocuit-o pe prinţesă în lumina reflectoarelor. Relaţia cuplului s-a răcit însă după câţiva ani de la căsătorie, iar în 1992 s-au despărţit oficial, Regina fiind de acord cu „un divorţ rapid”.
Diana a decedat la vârsta de 36 de ani, pe 31 august 1997, la Paris, împreună cu iubitul ei, Dodi, fiul lui Mohamed al-Fayed. Anchetele desfăşurate de poliţia franceză şi de Scotland Yard au stabilit că moartea prinţesei Diana şi cea a lui Dodi al-Fayed au urmat unui "tragic accident", provocat de viteza excesivă cu care şoferul, aflat în stare de ebrietate, conducea maşina. Moartea ei subită a fost urmată de o serie de controverse, speculatii şi ipoteze. Unii au numit-o crimă odioasă, alţii complot politic sau conspiraţie machiavelică. Cea mai recentă teorie îi aparţine lui John Morgan, un celebru autor australian, care a lansat recent pe piaţă o carte, după ce ar fi avut discuţii de taină cu anchetatorii implicaţi în dosarul tragediei. Conform scriitorului, aceştia i-ar fi confirmat că în spatele morţii lui Lady Di ar fi stat familia regală britanică, care considera că prinţesa ducea o viaţă scandaloasă.

Comentarii

Ultimă oră