În schimbul echipamentelor electrice și electronice predate, brașovenii primesc tichete valorice, dar și bilete la tombolă!

   Caravana ECOTIC, vehicul de informare și conștientizare marca ECOTIC, este prezentă de vineri până duminică în Livada Poștei, cu scopul de a atrage atenția asupra importanței colectării separate a DEEE-urilor și a îndemna brașovenii să predea echipamentele uzate spre reciclare.

 „Demarăm campania Brașov Reciclează, împreună cu partenerii nostri, din dorința de a-i sensibiliza pe brașoveni asupra importanței colectării separate a deșeurilor și a-i încuraja să predea deseurile de echipamente electrice si electronice la punctele de colectare special amenajate.
Considerăm că aceste activități de conștientizare și oferirea de soluții de colectare contribuie în mod semnificativ la promovarea unei atitudini noi, responsabile față de mediul în care traim”, a explicat Valentin Negoiță, Președinte ECOTIC.

   Totodată, pe lângă caravana mobilă, brașovenii vor avea la dispoziție și alte 14 puncte de colectare, la care se adaugă și Caravana ECOTIC, la care vor putea aduce și preda spre reciclare deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE).

 Programul la aceste puncte de colectare este între 10.00 și 17.00.

  Pentru încurajarea predării corecte spre reciclare a electricelor și electronicelor uzate, fiecare locuitor care va aduce aparatură la punctele de colectare DEEE-uri va fi înscris automat la tombolă, având oportunitatea de a câștiga unul dintre urmatoarele premii: trusă de scule, mixer, cafetieră, fier de călcat, aspirator sau cuptor cu microunde. De asemenea, vor primi și tichete valorice în funcție de echipamentul predat.


   Iată locațiile celor 14 puncte de colectare din Brașov:

Astra – B-dul Saturn nr.32 – în fața Galeriilor Orizont
Bartolomeu – Str. Gospodarilor nr.3 – lângă Locul de Joacă
Calea București – Parcul Someș
Centrul Vechi – Str. Avram Iancu, intersecția cu Str.Bisericii Române
Craiter – Str.Harmanului nr.110, intersecția cu Str. Pavilioanele CFR
Făget – Str. 13 Decembrie, lângă stația RAT
Florilor – B-dul Alex. Vlahuță nr.10 în față la ITC
Griviței nr.47 – intersecția străzii Emil Racoviță, lângă Locul de joacă
Kogălniceanu – intersecția cu Bd Victoriei – lângă pasaj
Prund – Schei – Piața Unirii, lângă stația RAT
Racadau – Parcul Trandafirilor – lângă Carrefour Magnolia
Tractorul – Str. Olteț nr.12 – lângă Piața Tractorul
Noua – Darste – Str. Prunului nr.9, lângă stația RAT
Stupini – Str Bârsei, lângă Biserică

 Brașovenii trebuie să știe faptul că, în cazul echipamentelor voluminoase (mașini de spălat automate, TV, aragazuri, frigidere și combine frigorifice sau centrale termice) preluarea este gratuită pe baza programării la numerele de telefon 0742 400 404 / 0756 200 201 (apelabil de luni până duminică, între orele 9.00-18.00) sau la emailul comenzi@ecocivicacenter.ro .

Și pentru preluarea de la domiciliu a mașinilor de spălat automate sau a frigiderelor și combinelor frigorifice, fiecare cetățean va primi tichete valorice cadou.

  O prezență importantă în acest week-end o constituie Caravana ECOTIC, amplasată în centrul municipiului Brașov, care va atrage cu siguranță numeroși vizitatori.

  Caravana, o expoziție mobilă care prezintă 10 tipuri de echipamente electrice și electronice dezasamblate în scopul evidențierii conținutului reciclabil, alături de alte informații utile privind importanța reciclării și valorificării materiilor prime, a fost desemnată de Comisia Europeană drept Best Environment LIFE Project în cadrul GREEN WEEK 2018.