Sari la conținut

14 ani de la meciul cu Inter! "Stegarii" s-au reîntâlnit la poveşti

14-ani-de-la-meciul-cu-inter-stegarii-sau-reintalnit-la-povesti

Generaţia 2000 de la FC Braşov a sărbătorit 14 ani de la una dintre cele mai mari performanţe din istoria echipei de sub Tâmpa: meciurile din Cupa UEFA cu Inter Milano. La întâlnirea organizată de Marian Ivan au participat nume grele din echipe „stegarilor”.

Sezonul 2001/2002 va rămâne de referinţă în istoria „stegarilor”. După un parcurs excelent în campionat, terminat pe ultima poziţie a podiumului, FC Braşov juca în Cupa Uefa. Iar sorţii le-au scos-o galben-negrilor în cale pe Inter Milano, una dintre cele mai puternice echipe din Europa în acei ani.

Pe 27 septembrie 2001, „nerazzurii” se impunea sub Tâmpa cu 3-0, prin golurile lui Guly şi dubla lui Ventola. Italienii mergeau mai departe, după ce şi în prima manşă câştigaseră cu acelaşi scor.

De atunci şi până astăzi au trecut mai bine de 14 ani, iar generaţia anilor 2000 s-a reunit pentru a rememora momentele unice.

Organizator a fost Marian Ivan, unul dintre cei mai mari atacanţi ai „stegarilor”.

„Este o întâlnire de suflet, cu foşti mari fotbalişti. Le mulţumesc din suflet că au participat la această reuniune. Din câte ştiu eu, este prima şi îmi doresc să nu fie nici ultima. Am avut o echipă frumoasă şi am reuşit să aducem una dintre cele mai bune echipe din Europa, în 2001, la Braşov” - Marian Ivan, fost atacant FC Braşov

La întâlnire a răspuns prezent şi Daniel Isăilă, antrenor secund la naţionala României în acest moment. Fostul fundaş s-a aflat pe teren la acel meci de referinţă din istoria Braşovului.

„Plăcute astfel de momente. Mă bucur enorm. Pe unii dintre ei nu i-am mai văzut de foarte mult timp. Astfel de momente nu fac decât să ne simţim bine şi să apreciem ce am reuşit ca jucători. Sunt amintiri fantastice. Poate sunt cele mai frumoase amintiri atunci când joci într-o competiţie europeană, când îţi reprezinţi ţara. De asta te faci antrenori, să trăieşti astfel de momente. Sunt unice în viaţă” - Daniel Isăilă, fost jucător FC Braşov

Unul dintre artizanii proiectului de atunci a fost antrenorul Gabi Stan. Tehnicianul crede că acum fotbalul braşovean trăieşte o adevărată dramă.

„Din păcate, a rămas un an de referinţă, pentru că nu s-a mai întâmplat aproape nimic după acea realizare. Trăim cu ideea că e cea mai mare realizare din ultimii 43 de ani. Părerea mea este că e o dramă” - Gabi Stan, antrenor FC Braşov 2000

La fel ca şi atunci, patron al echipei este tot Ioan Neculaie. Şeful de pe Tineretului nu crede că în viitorul apropiat mai poate fi atinsă o asemenea performanţă.

„E greu de vorbit de performanţă. Se vede că toate cluburile careu au făcut un pic de performanţă au avut probleme cu legea. Din păcate, au avut probleme chiar foarte mari. Noi nu am avut asemena probleme, dar în schimb nu am putut să accedem la marea performanţă din cauza corectitudinii noastre, cu ghilimelele de rigoare” - Ioan Neculaie, patron FC Braşov

Marian Ivan este hotărât ca întâlnirea să nu fie ultima şi să organizeze astfel de evenimente cel puţin o dată pe an.

Comentarii

Ultimă oră