Sari la conținut

13 câini ucişi în Răcădău (Foto + Video) Update 15:40

exclusiv-racadau-ucigasul-de-caini-loveste-din-nou-galerie-foto

Update: 15:40

Recompensă 1.000 de lei pentru cine prinde ucigaşul câinilor

Unul dintre iubitorii de animale este hotărât să ofere o recompensă pentru cel ce va putea aduce informaţii despre făptăş. „Personal voi da 1000 de RON recompensă pentru cel care va duce la elucidarea acestui caz, care ne poate declara cine a fost făptaşul acestor lucruri oribile. Vreau să văd primul caz din România care poate să ajungă la puşcărie pentru aşa ceva , vreau să ştiu că şi animalele au nişte drepturi”, ne-a spus unul dintre locatarii din zonă. Poliţia face cercetări în acest caz şi încearcă să afle cine a otrăvit animalele.

Update: 14.00

Alertă maximă în Răcădău. Reprezentanţii asociaţiilor pentru protecţia animalelor şi nu numai sunt alarmaţi şi totodată revoltaţi după ce în doar două săptămâni au găsit pe domeniul public 13 câini fără stăpân, morţi. Suspiciunile oamenilor se îndreaptă către o mână criminală, fără suflet care cel mai probabil a otrăvit sărmanele animale. Şoc după şoc pentru unii locatari ai blocurilor de la marginea cartierului Racădău. După ce săptămâna trecută au găsit 9 animale moarte, luni seară au descoperit alţi patru câinii morţi. Iubitorii de animale, care aveau grijă de patrupede  au fost extrem de afectaţi de aceste scene, mai ales că pe unii dintre câini i-au găsit agonizând. „M-am luptat să-i ţin aici cât am putut, ei aici s-au născut. Şi acum a venit cineva şi ..Nu ştiu aşa ceva mi se pare imposibil, să otrăveşti atâţia câini, nu e vorba numai despre cei patru ci e vorba despre toate animalele pe care le-au otrăvit”, a declarat un locatar. „Este acolo Roxi, Ţiţi, el este castrat şi Nadia este pe drum şi mai este încă un căţel Nando care este sus. Un criminal, un om fără suflet, un om care şi a piedut sufletul de fapt nici nu ştiu dacă pot să-l numesc om, nu om, o chestie , o fiinţă”, ne-a spus o altă braşoveancă, locatară în zona unde au fost găsiţi câinii. „În spate erau vreo 9 câini, 9 bucăţi. De săptămîna trecută omorâţi toşi, deci pe toţi, nu a mai rămas nici unul. Şi astăzi aştia de aici din partea asta, de la bloc. Astăzi pe la ora 2 erau toţi aici, că am urcat cu soţia, erau aici şi aştia erau aici în viaţă erau toţi. Cine ia otrăvit? Păi cine un om fără suflet, fără inimă”, spune un alt braşovean.

• „Erau periculoşi”

Sunt însă şi locuitori din zonă care spun că animalele erau agresive şi chiar periculoase. „După cum spun şi probele se pare că au fost otrăviţi, partea urâtă este că s-a ajuns până în situaţia asta. Văd acum o grămadă de persoane care se agită să afle ce s-a întâmplat cu ei morţi dar s-a făcut prea puţin pentru ei cât au fost vii. Păi au făcut o cuşcă acum câtva timp pe care nu au folosit-o. Aceşti câini nu trebuiau să stea liberi să agreseze persoanele care aveau liberă trecere pe aceste drumuri. Erau câini periculoşi. Unul dintre ei care a murit anul trecut m-a muşcat chiar şi pe mine”, povesteşte un alt locatar.În zonă au venit şi reprezentanţii Alianţei pentru Combatarea Abuzurilor. „Am găsit 4 cadavre de câini şi persoanele care descoperise întreaga situaţie, persoane care erau încă sub influenţa şocului produs de agonie, au asistat până câinii au murit şi au fost în agonie 15 minute. Între timp am sunat şi la poliţie care a venit în jumătate de oră, ulterior au venit şi cei de la criminalistică care au preluat şi probe de la faţa locului”, explicăClaudiu Dumitriu reprezentant Alianţa pentru Combaterea Abuzurilor.

Update VIDEO:

Patru câini au fost omorâţi aseară în cartierul Răcădău. Locuitorii spun că în ultima perioadă mai multe poatrupede au fost otrăvite. Numai săptămâna trecută nouă câini au fost ucişi. „El este Ţiţi... nici nu mă mai pot uita sincer, era un câine iubit şi apreciat care îşi făcea foarte bine treaba şi stătea aici lângă paznic. Sunt atâţia oamei din cartier care veneau şi îi aduceau de mâncare, veneau să îi hrănească, deci numai un om fără suflet. Şi câinele care este agresiv şi te muşcă te simte. Au fost omorâţi patru câini. Acolo este Roxi, Ţiţi, toţi erau sterilizaţi, castraţi şi Nadia este acolo pe drum şi mai este încă un căţel, Nando care e sus în pădure. Un criminal, un om fără suflet, un om care şi-a pierdut sufletul de fapt nici nu ştiu dacă pot să îl numesc om, o chestie...”, ne-a spus revoltată o braşoveancă.

Comentarii

Ultimă oră