111 controale au fost efectuate de inspectorii de muncă pentru verificarea modului în care angajatorii respectă măsurile impuse pe perioada pandemiei.

În urma acestor controale au fost aplicate pentru deficiențele constatate amenzi în valoare de 2.000 lei, precum și 3 avertismente. In principal, sancțiunile au fost acordate pentru neasigurarea triajului așa cum este definit de prevederile legii menționate.

De asemenea, tot în cadrul acestor controale au fost depistate 11 persoane care desfășurau muncă nedeclarată, pentru care un număr de 5 angajatori au fost sancționați cu amenzi în valoare de 100.000 de lei.

Cu privire la completarea și transmiterea REVISAL-ului au fost efectuate un număr de 148 de controale, în urma cărora au fost aplicate 5 sancțiuni: avertismente.

Pentru celelalte nereguli depistate în domeniul relațiilor de muncă angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 53.500 lei, iar pentru depistarea nerespectării prevederilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă, inspectorii au efectuat 88 de controale, în urma cărora au fost sancționați 33 de angajatori, cu amenzi în valoare de 53.500 lei și 33 de avertismente.