Sari la conținut

11 copile care au născut copii în 2013 la Braşov

11-copile-care-au-nascut-copii-in-2013-la-brasov

Direcţia pentru Protecţia Copilului a demarat un program de consiliere atât pentru tinerele mame, cât şi pentru minorele din mediul rural în încercarea de a se evita sarcinile nedorite. Ultima dintre copilele care au născut copii a adus pe lume un bebeluş, pe 12 august.
„Am înregistrat anul acesta 11 naşteri la minore cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani. An de an acest indice, din păcate, a crescut, iar copiii au fost abandonaţi de mamele minore. Anul 2013 reprezintă o excepţie, 8 dintre cei 11 copii născuţi de mame minore au fost luaţi acasă”, a declarat în emisiunea Momentul Adevărului de la Mix 2 TV ec. Virginia Martin – director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov.
Aşteptate la consiliere. În încercarea de a se evita sarcinile nedorite în rândul tinerelor, în special din mediul rural, Direcţia pentru Protecţia Copilului a demarat un program de consiliere şi acordare de contraceptive gratuite.
„O fundaţie din Franţa ne pune la dispoziţie tot ceea ce avem nevoie pentru a preveni sarcina nedorită. Tinerele care au nevoie de consiliere sunt aşteptate la sediul D.G.A.S.P.C. Braşov, str. Iuliu Maniu nr.6, unde specialiştii noştri vă stau la dispoziţie cu sfaturi privind metode contraceptive, sterilete cu implant gratuit şi nu numai”, a mai spus Virginia Martin.  Psihologii Direcţiei pentru Protecţia Copilului din Braşov spun că prin dialog deschis în familie, privind viaţa sexuală şi alegerea prietenilor, se evită în foarte mare măsură situaţiile nedorite în rândul tinerelor.

Comentarii

Ultimă oră