Ziua de 1 Decembrie a fost sărbătorită cu mare fast la Râşnov, unde momentul a avut o triplă însemnătate. Astfel, pe lângă Ziua Naţională a României la ceas centenar, a fost celebrată şi Ziua Staţiunii de Interes Naţional, precum şi startul oficial al sărbătorilor de iarnă, cu aprinderea iluminatului festiv.

  Paradă călare, ceremonii militare, momente solemne, procesiuni religioase, defilări, spectacole artistice şi culturale, concerte şi multe alte surprize. De toate acestea au avut parte, râşnovenii, pe tot parcursul zilei de sâmbătă, 1 decembrie 2018.

  Sărbătoarea a debutat cu parada militarilor de la Centrul 42 de Comunicaţii şi Informatică de Sprijin, deschisă de caii de la centrele de echitaţie din oraş, la care au mai participat poliţiştii locali şi pompierii voluntari. Aceştia au mărşăluit de la sediul UM 01751 până în Piaţa Unirii, unde apoi s-a desfăşurat un ceremonial militar şi religios.

În cadru festiv, a fost dezvelită placa pe care stă scrisă „Proclamaţia obştei româneşti din Râşnov” din 1918.

  „Unirea de la 1918 rămâne cea mai măreaţă pagină a României. A fost opera întregii naţiuni române. La 100 de ani, sărbătorim şi noi şi sunt fericit că suntem atâţia oameni care ne bucurăm împreună”, a spus Liviu Butnariu, Primarul Râşnovului.

     Pe scenă au urcat, pe rând, elevii şcolilor gimnaziale din oraş, de la liceu, dar şi copiii de la gradiniţe.

  După programul acestora, în centrul oraşului s-au aprins luminiţele de sărbătoare şi a venit Moş Crăciun.

  Imediat, pe scenă a început un concert de excepţie, susţinut de trupa Ro-Mania. O altă surpriză pregătită de organizatori a fost recitalul susţinut de Gelu Voicu şi Taraful Lăutarii din Teleorman.

 În jurul orei 19.30 a început recitalul unei apreciate artiste de la noi din ţară, Nicole Chery, iar la finalul programului, pe scenă au urcat băieţii de la SDS Rock.

  Tot pe 1 decembrie a fost deschis şi patinoarul, care poate fi folosit, gratuit, de oricine. Inclusiv închirierea patinelor se face fără nicio taxă.

    Ziua, savurată din plin de râșnovenii care au înfruntat frigul şi s-au bucurat de toate momentele, s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.