Sari la conținut

Aproximativ 300 dintre cei aproape 500 de angajaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Braşov au protestat, ieri, faţă de salariile mici primite începând din luna iulie, după ce Guvernul a luat decizia de a reduce salariile bugetarilor cu 25% şi eliminarea stimulentelor. Ştefan Nicolae, liderul Sindicatului Finanţe Publice Sed Lex din DGFP Braşov, a declarat că „noi ne alăturăm astfel colegilor de la Bucureşti pentru că nu se mai poate trăi cu aceşti bani pe care îi primim lună de lună”.

470 de lei salariu.

„Este greu să te lupţi cu evaziunea fiscală atâta timp cât tu ai, ca inspector principal, un salariu de 670 de lei”, a explicat Nicolae. Constantat telefonic, Vasile Ţibrea, directorul adjunct al Administraţiei Finanţelor Publice a municipiului Braşov, ne-a declarat că se aştepta ca şi angajaţii de la direcţia braşoveană să protesteze, având în vedere că „jumătate dintre angajaţi au ajuns să aibă salarii lunare de 500 – 600 de lei, ba unii au chiar 470 de lei pe lună”. El spune că până în vara acestui an, salariile angajaţilor din Fisc erau de aproximativ 800 de lei, la care se puteau adăuga stimulente de până la două salarii, „iar acum, după tăierea stimulentelor şi reducerea salariilor situaţia a devenit de nesuportat pentru majoritatea salariaţilor”.


Ialomiţeanu, huiduit. Protestul a fost declansat  chiar de  angajaţii  Ministrul de finanţe. Acestia  s-au strâns, în holul din faţa uşii ministrul de finanţe,  Gheorghe Ialomiţeanu şi au strigat: "Hoţii, banii înapoi".  Protestul angajaţilor de la centru s-a extins  rapid şi în teritoriu, în cadrul direcţiilor de finanţe din mai multe judeţe, printre care şi Braşovul,  unde oamenii au oprit lucrul  spontan , în semn de nemulţumire  faţă de aceste măsuri de austeritate.


Băsescu a eliminat stimulentele.

Gheorghe Ialomiţeanu, care  a fost şef  peste finanţele braşovene ani buni, a  tăiat bani de la subalterni pentru a-i face pe plac preşedintelui Traian Băsescu.."Mi-a fost foarte greu sa accept plata stimulentelor din Ministerul Muncii si Ministerul Finantelor. Cer ca plata stimulentelor sa nu mai fie facuta in aceste ministere. Mi se pare inadmisibil ca anumite sectoare sa-si prezerve favoruri care nu se justifica. De aceea va cer ferm, domnilor ministri ai Muncii si Finantelor, sa nu repetati eroarea facuta de predecesorii dumneavoastra, in luna august", a declarat acum o lună  Traian Basescu, la depunerea jurământului noilor miniştri, printre care s-a numărta şi Ialomiţeanu.


http://www.brasovultau.ro/

Comentarii

Ultimă oră