Sari la conținut

Toate fațadele din centrul istoric vor fi reabilitate, transport ecologic în oraș, spațiile verzi se vor extinde, braşovenii vor avea un nou spital şi o nouă linie de tramvai pentru a lega oraşul de zonele învecinate. Cu aceste promisiuni George Scripcaru a luat voturile alegăƒtorilor în 2008, dar pe care nu le-a dus la îndeplinire, atrage atenția consilierul local Adrian Atomei. Deşi sunt chestiuni de bun-simţ într-un oraş european, din păcate, pentru braşoveni, toate s-au dovedit nişte "fantasmagorii" ale lui Scripcaru.

Nicio faţadă istorică reabilitată. În 2008 Scripcaru promitea marea cu sarea. " În acest an (adică în 2008) încep ample lucrări de reabilitare a fațadelor din centrul istoric, Piața Unirii va fi complet renovată, iar clădiri cu mare valoare istorică vor fi iluminate arhitectural." Bilanțul după patru ani este aproape zero. Nicio fațadă de clădire istorică nu a fost reabilitată de către Primărie și George Scripcaru. Singura clădire iluminată arhitectural este Rectoratul din multitudinea de clădiri cu mare valoare istorică. În ce privește Piața Unirii, după ce s-a amenajat în toamnă într-o manieră superficială, zilele acestea se schimbă asfaltul cu piatra cubică. Alți bani, altă risipă pe banii brașovenilor.

Promovare internaţională zero. Tot în 2008 Scripcaru promitea  organizarea unor evenimente de amploare, menite să atragă cât mai mulți turiști la Brașov, gen  Cerbul de Aur, Târgul de Turism sau vreun Festivalul de Film. Ce s-a realizat? Cerbul de Aur a murit,  deși evenimentul devenise un brand al Brașovului iar Festivalul de Film nu există. Tot Scripcaru promitea că va pune la punct o strategie de a promova orașul în țară și în lume împreună cu firmele care activează în domeniul HORECA. "Obiectivul meu este să creez o structură asociativă public - privată puternică, al cărei rol va fi acela de a reprezenta zona și potențialul ei la toate târgurile și expozițiile din lume. Această structură va avea și un rol consultativ în luarea unor decizii care privesc zona metropolitană". Suna foarte bine pe hârtie. În realitate,  municipiul Brașov nu a fost promovat la nicio expoziție și la niciun târg internațional în ultimii 8 ani!

Braşovul rămâne un oraş poluant. Tot în 2008 Scripcaru promitea realizarea unei linii de tramvai, care să se lege localitățile din jurul Brașovului. Tramvaiul va funcționa pe liniile de cale ferată existente sau nou înființate. În plus locuitorilor Brașovului, Scripcaru le promitea un transport ecologic și extinderea spațiilor verzi.  În realitate, zonele pietonale nu au fost extinse, centrul istoric este poluat de mașini, iar proiectul de tramvai nici nu a fost început. Doar a vândut fierul preluat de la liniile de la fosta linie de tramvai, spune consilierul local Adrian Atomei.

Spitale închise. În plus primarul se lăuda că o prioritate în programul său este "regenerarea urbană, prin susținerea proiectelor de ecologizare și punere în circuitul citadin a fostelor zone industriale, cum sunt platformele: Lubrifin, IUS, Temelia - Prefa" etc. În realitate pe zonele de  IUS, Prefa, Lubrifin cresc buruienile și nimic altceva.
Scripcaru mai promitea şi că va sprijini construirea unui spital nou. Realitatea e tristă, guvernarea portocalie, nu doar că nu a construit spitale, ci le-a închis și pe acelea puține pe care le aveam.

Mai citeşte şi

Promisiunile neonorate ale lui Scripcaru

Comentarii

Ultimă oră