Sari la conținut

Profesorul Ovidiu Moceanu, propus să devină „Cetățean de Onoare” al Brașovului

-profesorul-ovidiu-moceanu-propus-sa-devina-cetatean-de-onoare-al-brasovului

Prin Legea nr. 357/2018, anul 2019 a fost instituit drept „Anul Cărții” în România. Cu această ocazie, filiala Braşov a Uniunii Scriitorilor din România şi-a propus să promoveze realizările membrilor săi.

Astfel, prin adresa nr. 3774/16.01.2019, Uniunea Scriitorilor din România propune Consiliului Local Brașov acordarea titlului de „Cetăţean de Onoare al Municipiului Braşov” unei personalităţi literare de anvergură naţională, respectiv prof. univ. dr. Ovidiu Moceanu, care în acest an va împlini vârsta de 70 de ani, număr identic cu anii de existenţă ai Uniunii Scriitorilor din România.

Ovidiu Moceanu este licenţiat în filologie (Cluj, 1971) şi teologie (Sibiu, 2002), dar a obţinut şi titlul de doctor în filologie în anul 1997.

A avut un rol important în înfiinţarea Facultăţii de Litere a Universităţii „Transilvania” din Braşov, al cărei decan a fost timp de două mandate.

A condus Filiala Braşov a Uniunii Scriitorilor din România. Este autorul unei opere de referinţă în literatura română contemporană. A fost recompensat cu premii literare importante ale filialelor Cluj şi Braşov ale Uniunii Scriitorilor din România, dar şi cu premiul „Vasile Conta” al Academiei Române pentru lucrarea „Tratat despre vis”.

Pentru contribuţia sa la consolidarea culturii române, preşedintele României i-a conferit în anul 2004 Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler.

Comentarii

Ultimă oră