Consilierii locali braşoveni au aprobat, în şedinţă de plen, acordarea titlului de cetăţean de onoare scriitorului şi profesorului universitar dr. Ovidiu Moceanu.

  Propunerea privind acordarea acestei distincţii a fost făcută de Filiala Braşov a Uniunii Scriitorilor din România, care, în documentul transmis municipalităţii braşovene, a menţionat faptul că 2019 a fost declarat „An al Cărţii”, iar Ovidiu Moceanu împlineşte aceeaşi vârstă ca şi Uniunea, adică 70 de ani.

  Dr. Ovidiu Moceanu este licenţiat în filologie, la Universitatea din Cluj, în 1971 şi în teologie, la Universitatea din Sibiu, în 2002. În anul 1997 a obţinut şi titlul de doctor în filologie.

    Conform documentaţiei aferente hotărârii de Consiliu Local, Ovidiu Moceanu a avut un rol important în înfiinţarea Facultăţii de Litere a Universităţii „Transilvania” din Braşov, al cărei decan a fost timp de două mandate. De asemenea, a condus Filiala Braşov a Uniunii Scriitorilor din România şi este autorul unei opere de referinţă în literatura română contemporană.

   Ovidiu Moceanu a fost recompensat cu premii literare importante ale filialelor Cluj şi Braşov ale Uniunii Scriitorilor din România, dar şi cu premiul „Vasile Conta” al Academiei Române, pentru lucrarea „Tratat despre vis”.

  Pentru contribuţia sa la consolidarea culturii române, Preşedintele României i-a conferit în anul 2004 Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler.