Sari la conținut

La ce riscuri te expui dacă îţi cumperi ochelari fără prescripţie medicală

-la-ce-riscuri-te-expui-daca-iti-cumperi-ochelari-fara-prescriptie-medicala

Cu siguranţă economiseşti bani atunci când îţi cumperi ochelari de vedere de pe internet, dar un studiu recent realizat de britanici şi preluat de Daily Mail arată că persoanele care îşi achiziţionează ochelari fără să facă un control oftalmologic îşi pun sănătatea în pericol, scrie gandul.info.

Cercetarea mai arată că la fel de riscant este să ne cumpărăm ochelari de vedere şi de la colţul străzii. Pentru a ajunge la această concluzie, specialiştii au achiziţionat 36 de perechi de ochelari de pe diferite site-uri pe care le-au analizat. Rezultatele au arătat că, din numărul total de ochelari cumpăraţi, 15 perechi nu respectau indicaţiile medicale menţionate pe site-ul unde erau scoase  la vânzare, iar lentilele erau nepotrivite.

În urma analizelor obţinute, experţii au constatat că o mare parte din ochelarii verificaţi puteau să dea dureri de cap şi erau contraindicaţi şoferilor şi persoanelor care urcau scările, deoarece riscul apariţiei senzaţiei de ameţeală era destul de crescut.

Medicii oftalmologi recomandă persoanelor care au probleme cu vedere să nu recurgă la achiziţionarea unei perechi de ochelari de pe internet sau de la vânzătorii ambulanţi deoarece astfel îşi pot agrava probelemele deja existente. Ochelarii de vedere se cumpără doar de la centre de specialitate, numai după  un consult oftalmologic.

Comentarii

Ultimă oră