Sari la conținut

La Brașov au loc manifestări prilejuite de Ziua Pompierilor din România

-la-brasov-au-loc-manifestari-prilejuite-de-ziua-pompierilor-din-romania

În centrul atenției va fi parada dedicată eroilor pompieri, la  împlinirea a 170 de ani de la bătălia de pe Dealul Spirii.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei” al judeţului Braşov marchează Ziua Pompierilor din România - 13 septembrie printr-o serie de activităţi, care vor avea loc astăzi în centrul municipiului Braşov.

Între orele 10.00 şi 11.00 este programat un ceremonial militar și religios, ce se va desfăşura pe Bulevardul Eroilor.

Vor defila prin faţa oficialităţilor şi ale brașovenilor prezenți cadre militare ale tuturor subunităţilor inspectoratului, voluntari SMURD, personal al serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, prezentând tehnica din dotarea I.S.U. Braşov.

„La ceremonialul militar sunt aşteptate să ne onoreze cu prezenţa oficialităţi judeţene şi locale, şefi ai instituţiilor reprezentative din judeţul nostru, primari ai localităţilor braşovene, precum şi cetăţeni dornici să admire parada militară”, au precizat reprezentanţii ISU Braşov.

Începând cu ora 11.15, va avea loc o depunere de coroane în memoria eroilor pompieri la troița aflată la sediul inspectoratului, pe strada Mihai Viteazul nr. 11.

Anul acesta se împlinesc 170 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii (13 septembrie 1848), care a fost ultima confruntare armată disputată pe teritoriul românesc dintre structuri militare ale Țării Românești (Batalionul 2 Infanterie, Compania a 7-a din Infanterie și Compania de Pompieri condusă de Căpitanul Pavel Zăgănescu) și un corp de armată otoman, în timpul Revoluţiei din 1848.

Ulterior, după 1901, data de 13 septembrie a devenit Ziua Pompierilor din România, consfinţită prin lege din 1953.

Comentarii

Ultimă oră