Sari la conținut
-inca-14-autobuze-noi-pe-strazile-brasovului

Până la sfârşitul lunii aprilie, toate cele 105 autobuze produse în Turcia vor intra în flota RATBV


   De vineri, 14 autobuze Menarini (asamblate în Turcia), de mărime medie, cu o lungime de 12 metri, vor circula pe străzile din Braşov, astfel că numărul de vehicule noi din flota RATBV a ajuns la 49.


   În acest moment, mai sunt în garajul RATBV încă 14 autobuze medii care trebuie înmatriculate, iar ultimele 7 din lotul de vehicule din această categorie vor fi livrate la începutul săptămânii viitoare. Până la sfârşitul lunii aprilie va fi livrat şi lotul de 35 de autobuze articulate, de 18 metri, unele fiind deja la sediul importatorului din Bucureşti.

Planul de modernizare a flotei RATBV va continua, a anunţat, primarul municipiului Braşov, George Scripcaru. Astfel, după punerea în circulaţie a celor 105 autobuze Menarini, municipalitatea braşoveană va trece la următoarea etapă de achiziţie, a celor 32 de autobuze electrice şi a celor 20 de autobuze electric-hibride, pentru care data limită de depunere a ofertelor este 3 mai. În paralel, se derulează procedurile pentru achiziţia celor 26 de troleibuze, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, cu finanţare de la UE, prin Programul Operaţional Regional (POR), precum şi evaluarea dosarelor pentru finanţarea nerambursabilă de la UE, tot prin POR, a achiziţiei de 25 de troleibuze, 10 autobuze hibrid şi 20 de autobuze electrice, ultimele tot în parteneriat cu MDRAP.

„Din punctul meu de vedere, transportul în comun este cea mai bună soluţie de mobilitate în Braşov şi în zona metropolitană, iar utilizarea mijloacelor de transport ecologice reprezintă una dintre soluţiile pentru creşterea calităţii aerului în oraşul nostru. Toate aceste achiziţii înseamnă un pas important spre obiectivul nostru de a avea un sistem de transport eficient, ecologic, dedicat călătorilor”, a declarat primarul George Scripcaru.

Comentarii

Ultimă oră