Sari la conținut

Fundaţia Kronospan a lansat concursul de proiecte pentru comunitate ”Găsește-ți locul în oraș!”

-fundatia-kronospan-a-lansat-concursul-de-proiecte-pentru-comunitate-gasesteti-locul-in-oras

Fundaţia Kronospan anunţă lansarea concursului de proiecte de dezvoltare a comunităților locale din municipiul Sebeș și din municipiul Brașov, ”Găsește-ți locul în oraș!”. Sub acest slogan, reprezentanții instituțiilor de învățământ, ai asociațiilor și fundațiilor sunt încurajați să depună proiecte de reamenajare estetică și/sau funcțională a oricărui tip de spațiu - interior, în aer liber, proprietate publică sau privată - de care beneficiază membrii comunității locale din municipiul Sebeș sau din Municipiul Brașov.

„Orașul renaște prin noi. Orașul devine mai frumos prin fiecare dintre noi și pentru fiecare dintre noi. Fie că vorbim despre reamenajarea unor locuri din parcuri, a unui spațiu dedicat activităților unei fundații și la care au acces reprezentanții comunității, despre un proiect de design urban al unei clădiri, orice proiect poate ajuta la revitalizarea unei comunități. Găsiți-vă locul în oraș și haideți să îi dăm o nouă viață!” a declarat Oana Bodea,

Preşedintele Fundaţiei Kronospan.

Proiectele pot fi înregistrate în concurs până în data de 27 noiembrie 2019, pe pagina de internet a Fundaţiei Kronospan, https://kronospanfoundation.org/concurs2019/. La înscriere vor trebui furnizate informaţii privind denumirea proiectului, prezentarea concurentului, date de contact, descrierea proiectului, justificarea acestuia, scopul şi obiectivul său, grupul ţintă şi beneficiarii finali, bugetul necesar (detaliat pe tipuri de activităţi) şi eventualele surse externe de venit.

În data de 2 decembrie vor fi anunţate 6 proiecte finaliste selectate de juriul Fundaţiei Kronospan, 3 pentru municipiul Braşov şi 3 pentru municipiul Sebeş. În cadrul Galei de Caritate Deschide-ţi inima!, care se va desfășura în 6 decembrie, participanţii la eveniment vor desemna prin votul lor două proiecte câştigătoare, unul pentru comunitatea Braşoveană şi unul pentru comunitatea Sebeşană. Cele două proiecte câştigătoare vor împărţi în mod egal suma totală strânsă în cadrul Galei de caritate Deschide-ţi inima! 2019.

Înfiinţată în anul 2011, Fundaţia Kronospan şi-a asumat misiunea de susţinere a dezvoltării comunităţilor locale în cadrul cărora activează compania Kronospan. De-a lungul anilor, Fundaţia Kronospan a asigurat sprijinul financiar necesar pentru buna derulare a numeroase proiecte din domeniile: educaţie, protecţia mediului, sănătate, social şi cultural.

Ajunsă la cea de a 9-a ediţie, Gala de caritate Deschide-ţi Inima! reprezintă un eveniment de tradiţie şi un program de succes al Fundaţiei Kronospan. Prin cele 8 ediţii deja desfăşurate, au fost donaţi peste 1.050.000 de lei pentru proiecte de importanţă comunitară. Filarmonica Brașov, Centrul Hospice Brașov, Spitalul de Copii Brașov, Organizația pentru Copii și Adulți cu Nevoi Speciale Trebuie!, Liceul Tehnologic Sebeș și Școala Gimnazială nr. 2 Sebeș au fost până acum principalii beneficiari de la nivelul comunităților din Brașov și din Sebeș.

În cadrul Galei de Caritate ”Deschide-ți inima!” din anul 2018, prin intermediul concursului de proiecte de dezvoltare a comunităților locale -  T-Zero au fost premiate proiectele ”Copii care visează. Dezvoltarea serviciilor de îngrijiri paliativ pediatrice în cadrul centrului de zi din Brașov” al Fundației Hospice Casa Speranței și ”Bucurie pentru Suflet” al Asociației Părinților din Școala Gimnazială numărul 2, Sebeș, fiecare fiind recompensat cu câte 100.360 de lei.

Contact presă:

Anca Florina, Coordonator Proiecte, 0733-102.604, office@kronospanfoundation.org

Comentarii

Ultimă oră