Sari la conținut
-exitpoll-prezidentiale-ponta-sau-iohannis

Primele estimări ale rezultatelor de la alegerile prezidențiale au fost făcute publice la ora 21.00 la închiderea urnelor. Sunt măsurători valabile pentru votul de la orele 19.00. Datele oficiale BEC arată că prezenţa la vot, la ora 19:00, a fost de 58,66% la nivel naţional.

IRES: Victor Ponta - 49,10%, Klaus Iohannis - 50,9%

SOCIOPOL: Victor Ponta - 50,9%, Klaus Iohannis - 49,1%

CURS: Victor Ponta - 48,50%, Klaus Iohannis - 51,50 %

CSCI: Victor Ponta - 50,72%, Klaus Iohannis - 49,28%

ARP :  Ponta: 50%, Iohannis: 50%

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a declarat, după închiderea urnelor, că "votul a decurs fenomenal" şi a mulţumit tuturor românilor, totodată el cerând Guvernului "să facă un efort" şi să prelungească votarea în diaspora. El a spus că Guvernul trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru modul de organizare a alegerilor.Iohannis a menţionat că modul în care au decurs alegerile demonstrează că legislaţia electorală trebuie îmbunătăţită. Iohannis a menţionat că rezultatul "din această seară" este foarte bun.

Dupa aflarea rezultatelor de la exit -polluri, vicepremierul Liviu Dragnea (PSD) a declarat ca "scorul e strâns din evaluările noastre Ponta e câştigător la o diferenţă mică. Solicităm colegilor din secţii să fie atenţi până la numărarea ultimului buletin de vot şi până la încheierea procesului verbal. La câte s-au întâmplat astăzi, la câte sesizări am făcut astăzi, îi rog să fie atenţi şi conştienţi că ceilalţi sunt dispuşi să facă oriceîn această noapte să ţină minte că se decide preşedintele României"

Comentarii

Ultimă oră