Sari la conținut

Carnea de miel va fi mai ieftină cu 20%! Nu va trece de 20 de lei kilogramul

-carnea-de-miel-va-fi-mai-ieftina-cu-20-nu-va-trece-de-20-de-lei-kilogramul

Crescătorii de ovine prezenţi miercuri la mitingul fermierilor din Capitală spun că în acest an mieii de Paşte vor fi mai ieftini cu 15-20% decât în 2015. „Paştele Ortodox vine prea spre vară, iar acesta de duminică, al catolicilor, este foarte devreme. Astfel că azi - pentru duminică - vorbim de importuri, care sunt deja mai ieftine, iar în aprilie vom vorbi despre sacrificări care au loc cu o anumită întârziere“, a declarat pentru preşedintele Federaţiei Oierilor de Munte din România, Eugen Gonţea pentru adevarul.ro. Concret, kilogramul de miel în viu va fi de 12-15, maximum 20 de lei, anticipează oierii, în condiţiile în care anul trecut se apropia de 30 de lei.

• Prețul în piețe

În 2015, un kilogram de carne de miel costa, în pieţe, între 25 şi 28 de lei, în timp ce în unele supermarketuri ajungea chiar şi la 37 de lei, preţurile fiind similare celor din 2014. Mielul viu, cumpărat direct de la crescători, se vindea cu preţuri cuprinse între 15 şi 20 de lei kilogramul.

• Prețul în supermarket

Anul trecut au fost întâlnite şi situaţii în care preţurile din supermarketuri le-au depăşit mult pe cele din pieţe. Astfel, un supermarket vindea cotlet de miel cu coaste cu 88 de lei kilogramul, în oferta publicată pe site-ul magazinului precizându-se că este vorba despre miei din Noua Zeelandă.

Comentarii

Ultimă oră