Sari la conținut

Biserica din gheaţă de la Bâlea va fi sfinţită vineri

-biserica-din-gheata-de-la-balea-va-fi-sfintita-vineri

Patru preoţi de diverse culte vor oficia vineri, la amiază, ceremonia de binecuvântare a singurei biserici de gheaţă din România, cea aflată la Bâlea Lac.

La acest eveniment ecumenic, unic în ţara noastră, vor fi prezenţi reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Române, Bisericii Evanghelică, Bisericii Romano-Catolică şi Bisericii Greco-Catolică.

'La acest eveniment inedit sunt invitaţi turişti indiferent de religie sau orientare religioasă. Mulţi dintre reprezentanţii bisericilor de la noi din ţară au mai fost prezenţi la slujbele de sfinţire desfăşurate în anii trecuţi la singura biserică de acest fel din Europa de Sud Est', a declarat joi Leo Klingeis, patronul singurului complex de construcţii de gheaţă din România, cel de la Bâlea Lac.

Este pentru al şaptelea an consecutiv când la Bâlea Lac a fost înălţată o biserică de gheaţă. Aici au fost oficiate până în prezent mai multe slujbe de cununii şi botez. Şi în acest an a fost deja programată o cununie, sâmbătă şi două botezuri în luna martie. Primii din acest an, care îşi vor uni destinele în Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac vor fi doi tineri români, care nu au dorit să li se facă publice numele. Biserica din gheaţă de la Bâlea este ridicată în imediata apropiere a Hotelului de Gheaţă şi a trei igluuri.

Comentarii

Ultimă oră