Iulie este luna vacanțelor, în care putem să stăm seara cu ochii pe cer și să admirăm stelele. Comunitatea Motive Tradiționale din Țara Bârsei și împrejurimi îi invită pe copii şi pe toţi doritorii cu vârsta de peste 10 ani, la un atelier de vacanță, la care vor descoperi cusăturile și motivele tradiționale românești aplicate la realizarea unei broșe cu motivul stelei nordului.

   Motivul ales este o stea de o ie din Dumbrăvița, ce aparține Colecției Etnografice Gabriel Boriceanu.

   Participanții la atelier vor lucra pe etamină obținând o broșă, un accesoriu de purtat pe o bluză, pe o rochie sau pe o eșarfă, care poate fi purtat sau pe care să creatorii obiectului îl pot oferi unei persoane dragi. Cursanții vor pleca de la Casa Junilor nu numai cu plăcerea realizării lucrului manual dar și aceea de a purta un accesoriu creat prin propria îndemânare.

  Cursanții vor primi de la organizatori modelul de cusut, în format tipărit, bucata de etamină, fir albastru pentru cusut și suportul metalic pentru prinderea broșei pe haine, adică toate materialele necesare pentru confecționarea ornamentului respectiv.
  
  În ceea ce privește simbolistica: Colul Morii, steluţa cu 8 colţuri, Steaua Nordului sau Steaua polară joacă în simbolistica universală un rol priveligiat, acela de centru absolut în jurul căruia, veşnic, se roteşte firmamentul. Simbolizează motorul timpului şi energia regeneratoare. Călăuza fără de care ne-am putea rătăci.

  Comunitatea Motive tradiționale din Țara Bârsei și împrejurimi își dorește să aducă un aport la transmiterea și păstrarea în timp a motivelor tradiționale românești, săsești și ungurești din zona în care traim și a fost creată de Antonela Lungu și Melinda Puskás.

    Atelierul este adresat copiilor și tuturor doritorilor, cu vârsta de peste 10 ani.
    Taxă participare: 25 lei - sunt incluse toate materialele necesare.

   Pentru înscrieri, doritorii trebuie să ne scrie un mesaj cu titlul „Înscriere atelier broșă”, care să care să conțină numele participantului/participanţilor şi un număr de telefon, pe adresa: antonelalungu@yahoo.com. Se va primi un mesaj de confirmare a înscrierii.

 Pentru că luna iulie este și luna în care coordonatoarea proiectului, Antonela Lungu își sărbătorește ziua de naștere, a fost pregătită o ofertă specială: pentru două persoane înscrise în același timp (surori, prietene, verișoare, mamă-fiică, bunică-nepoată etc.) taxa de participare va fi de 40 lei pentru ambele, în loc de 50 lei.

   Atelierul de vacanță are loc vineri, 7 iulie 2017 între orele 11:00 și 13:00.
   Cursul are loc la Casa Junilor ( Sediul Uniunii Junilor din Scheii Brașovului și Brașovul Vechi), pe str. Prundului nr. 1, Brașov.