1.190 de viitori meseriași se pregătesc să se înscrie în 18 licee și școli profesionale din județul Brașov. Elevii brașoveni care termină acum clasa a VIII-a au la dispoziție aproape 1.200 de locuri în învățământul profesional, în anul școlar 2015-2016. Înscrierile încep pe 8 iunie, peste 100 de firme anunțând că sunt interesate să îșI pregătească meseriași încă de pe băncile școlii, scrie bizbrasov.ro.
    Învățământul dual a fost reînființat în 2012 în urma lobby-ului realizat de Clubul Economic German care a înființat Școala Profesională Kronstadt. Anul trecut, din cei 111 de absolvențI ai primei promoții de la această școală 104 șI-au găsit imediat loc de muncă. Anul acesta, ideea nemților de la Brașov a „prins aripi”, la nivel național existând aproape 40.000 de locuri puse la dispoziție în școlile profesionale.
     La Brașov, cele mai multe locuri disponibile sunt la școala Profesională Kronstadt – 196 (șapte clase), din care 140 de locuri sunt realizate în parteneriat cu Premium Aerotec, care va pregăti 112 operatori la mașini cu comandă numerică șI 28 de electromecanici utilaje și instalații industriale. De asemenea, Schaeffler România va pregăti începând din acest an 28 de sculeri matrițeri șI 14 sudori.
La Liceul Tehnologic Victor Jinga din Săcele sunt disponibile 112 locuri pentru elevii care doresc să înveșe o meserie, dintre acestea Electroprecizia Electrical Equipment dorind pregătirea a 28 de confecționeri produse electrotehnice și 14 strungari.