Sari la conținut

Vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Szenner Zoltan, la Mix Actual

vicepresedintele-consiliului-judetean-brasov-szenner-zoltan-la-mix-actual

E alpinist și asta este în primul rând o stare de spirit care nu piere niciodată. De când se știe, încearcă să escaladeze înălțimi. De tot felul. Szenner Zoltan adună, în genă și în educație, Transilvania. Cu mamă româncă și tată maghiar, cu ceva sânge nemțesc și armean, de la bunici, are interculturalitatea imprimată adânc în cuget și simțiri.

Inginer de profesie, dar iubitor de cultură- cu o copilărie trăită între natură și cărți, între sport și o școală de artă - actualul vice de la Consiliul Județean Brașov are o poveste asupra căreia merită să ne aplecăm. A intrat în politică târziu, după ce 24 de ani și-a construit o afacere în zona instalațiilor din construcții. Și a intrat pentru că nu i s-a părut corect să mai stea să comenteze de pe margine. De fapt, să protesteze în stradă, pentru că Ordonanța 13, din iarna geroasă a lui 2017, i-a fost scânteie.


A ales PLUS și a fost unul dintre artizanii Alianței USR-Plus. În echipa condusă de liberalul Adrian Veștea la Consiliul Județean Brașov are misiuni deloc ușoare: managementul integrat al deșeurilor- domeniu în care Brașovul riscă declanșarea infringementului, pentru că suntem îngrozitor de mult rămași în urmă!- restartarea turismului, pentru că și aici suntem foarte departe de performanțele lumii, dezvoltarea unor proiecte de anvergură în zona instituțiilor de cultură, cu fonduri europene- domeniu în care s-a făcut puțin spre deloc și regândirea sportului de masă și a junioratului, deloc încurajate în România ultimilor ani.


Szenner Zoltan a colindat lumea, din Argentina în Tadjikistan- aici este și cel mai înalt vârf pe care l-a escaladat, singur, de 7195 m!- și a strâns, de pretutindeni idei și proiecte. Are energie și mentalitate de învingător. După primele trei luni, la Consiliul Județean Brașov îi pare mai greu ca în cea mai aprigă dintre ascensiuni. Va reuși? Va renunța? Cine pariază pe el?

Vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Szenner Zoltan, la Mix Actual.


Emisiunea aici:

Comentarii

Ultimă oră