Sari la conținut

Raluca Baghiu, fondatorul și managerul First Job School, la Mix Actual.

raluca-baghiu-fondatorul-si-managerul-first-job-school-la-mix-actual

Un manager care nu este interesat de resursa umană și de creșterea valorii acesteia nu se poate numi manager.

De fapt, majoritatea angajaților care părăsesc un loc de muncă nu o fac, în ciuda prejudecăților, pentru bani. O fac pentru că managerul nu creează un climat sănătos, angajatul nu se simte validat și valorizat, sunt diferențe flagrante între valoarea angajaților și remunerarea lor sau nu există perspective de dezvoltare. Dar dacă investești în formarea oamenilor și apoi aceștia te părăsesc pentru un job mai bun? O mentalitate păguboasă, care a ïnțepenit piața muncii din Romània ïn plafonare.


Un angajat care nu este interesat să se formeze continuu, să crească, uman și profesional, este primul candidat la plafonare, blazare și mai apoi la concediere.


Raluca Baghiu - fondatorul și managerul First Job School - are o experiență importantă în Resurse Umane și, cu ajutorul centrului educațional pe care îl conduce, mii și mii de oameni au învățat o meserie, și-au găsit un job, s-au recalificat, s-au reinventat și au luat-o uneori de la capăt.


Nici în pandemie motoarele nu s-au oprit, mai ales că, pentru foarte mulți, digitalizarea - de care se vorbea de ceva vreme, ba chiar se derulaseră ceva programe timide - s-a declanșat abrupt, pe repede înainte. Așa s-au început programe de formare profesională pentru adaptare și specializare inteligentă. Și continuă programele de formare profesională continuă pentru companii.


Iar dacă mai sunt voci care întreabă încă: “de ce încă un curs? Și încă un curs? La ce ne folosește?”, urmărind-o pe Raluca Baghiu vor afla multe dintre răspunsuri!

Emisiunea aici:

Comentarii

Ultimă oră