Sari la conținut
florin-ionescu-galati-la-mix-actual

Vioara vibrează magic în mâinile lui, care știu a trudi din fragedă pruncie. Pentru că, ne place sau nu, fără munca aceea și fără sacrificiile care înghit fără milă copilăria, e imposibil de atins performanța. În muzică, în sport, în orice. În anii ‘90 copiii români câștigau aproape tot ce se putea câștiga la Festivalul Enescu. Florin Ionescu- Galați a fost printre ultimii premianți, acolo, sub asediul minerilor...


În anii din urmă, performanțele românești strălucesc prin... absență. Să fi secat gena noastră de talente? Nu a secat. Dar sistemul românesc de învățământ nu mai încurajează performanța. Nici educația, de fapt. Și cam nimic...


Poartă un nume celebru- Ionescu-Galați și a crescut, ca orice fiu al unui om mare, cu ideea clară de a nu aduce ștacheta mai aproape de pământ. După 30 de ani pe scena Filarmonicii din Brasov și pe mari scene din lumea întreagă, Florin Ionescu Galați pășește pe scena ... politică! Și o face la ... PSD! Cu curaj, cu credință și cu multe idei.


Socotește că nu mai poate sta pe margine într-o țară în care atâtea lucruri au luat-o razna și în care aproape tot ce e românesc moare.


O face- spune Florin Ionescu-Galați- pentru artă și pentru învățământ, pentru a da o nouă șansă performanței artistice, demnității artistului și pentru învățământul copleșit de nulități, acoperite de diplome fără substanță.


E un rebel de când se știe, iar acum vrea să-și facă auzită și vocea, nu doar vioara. Va reuși însă să se facă ascultat, sau va fi doar o piesă de colecție, într-un partid care a mai exersat partitura aceasta ïn trecut?


De ce a ales PSD, mai ales acum, când partidul e ïn Opoziție, bulversat, cam inert, cam tăcut, cam absent? Tocmai pentru că nu e oportunist, nu vrea funcții și vrea să crească, la greu. Și pentru că l-a convins Marius Dunca, liderul PSD Brașov. Ciuma roșie?! Da, PSD i-a crescut salariul și a fost primul și singurul partid care a crescut substanțial salariile artiștilor, medicilor și profesorilor, ori bursele studenților.


După 30 de ani de muncă Florin Ionescu- Galați, solist concertist al Filarmonicii din Brașov lua în mână 1700 de lei. Acum, pe fluturaș scrie clar: 6800. E o diferență, nu-i așa?


Obișnuit sub reflectoare, vedetă strălucitoare a scenei muzicale, va fi Florin Ionescu-Galați soldat cuminte și ascultător în banca PSD? Cum va primi publicul această implicare? Lumea viitorului se anunță pline de surprize!


Emisiunea aici:

Comentarii

Ultimă oră