Sari la conținut
felicia-feldiorean-la-mix-actual

E medic psihiatru ïn Germania și scrie poezii. În românește. O face din adolescență, ca leac pentru ale sufletului zbateri.

Poezia, chitara, cenaclul Flacăra... Ea, care e doctor de suflete, trăiește greu sfâșierea între două lumi .. A plecat în Germania din Ariniul ei natal, lăsându-și , de fapt, aici sufletul. Părinții ei, oameni simpli, dar inteligenți și cu bun simț - mama cu sapa și tata cu o leafă modestă la fosta Hidromecanica- au ținut-o la Medicină la Cluj crescând vaci și vânzând lapte. Ei au muncit pe brănci. Iar ea a învățat pe rupte!

Felicia Feldiorean a plecat deci, la propriu, de la coada vacii, în lumea largă, să tămăduiască suflete. De sărbători se ïntoarce acasă, cu fata ei , adolescentă, pe care încearcă să o învețe să nu-și uite rădăcinile...ȘI frământă cozonaci și suflet românesc ïn poezie. Nu știa boabă nemțește cànd viața a dus-o departe. Acum știe germana perfect dar, pentru ea, limba lui Goethe și a lui Schiller rămâne rece și străină. Că dorul de casă și trista însingurare doar ïn limba mamei se cântă!


Emisiunea aici:

Comentarii

Ultimă oră