Sari la conținut

Despre Facultatea de Psihologie și Științele Educației, cu prof. univ. dr. habil. psih. Mariela Pavalache - Mix Actual 12.12.2019

despre-facultatea-de-psihologie-si-stiintele-educatiei-cu-prof-univ-dr-habil-psih-mariela-pavalache-mix-actual-12122019-

Mariela Pavalache Ilie este pledoaria vie a faptului că o mână de fier- strecurată într-o mănușă de catifea, musai! - și o minte organizată pot da aripi oricărui vis. Dacă... mai și muncești pentru el. Nu se gândește niciodată la ce nu are. Se gândește doar cum poate obține maximum posibil din ceea ce are. După 17 ani de inginerie - a fost o absolventă strălucită a școlii de inginerie de la Brașov! - a avut curajul să aleagă... Psihologia!

Astăzi este decanul Facultății de Psihologie și Științele Educației de la Universitatea “Transilvania”. O facultate tânără, de 15 ani, ani în care 3500 de studenți și masteranzi au purtat în suflete mândria de a învăța aici. Ei sunt astăzi psihologi, pedagogi sau profesori. Sunt psihoterapeuți sau clinicieni, experți în resurse umane, consilieri școlari și vocaționali.


Absolvenții Facultății de Psihologie și Științele Educației sunt cei mai buni martori ai unor faceri și prefaceri cu adevărat minunate. Întâlnirile anuale dintre studenți și alumni sunt cele mai frumoase lecții de viață. Și are facultatea studenți... de toate vàrstele! Toți cresc. Se descoperă.

Învață să-i crească pe alții. Psihologii au de câștigat pariul cu pseudoștiințele și cu impostura. Au de lucrat la omul modern, prea alienat de multe ori, prea speriat sau poate doar dornic de optimizare. Pedagogii au de reparat decalajul- dovedit nemilos de testele PISA- între un sistem educațional depășit de vremuri prea năvalnice și competitivitatea și pragmatismul timpului nostru. Pedagogii și psihologii au de redefinit educația și de adus din nou familia în postura de aliat. Sunt provocarile unei echipe la formarea căreia care au trudit mulți dascăli dragi și de care Mariela Pavalache e tare mândră astăzi.


Despre Facultatea de Psihologie și Științele Educației de la “Transilvania” , cu prof. univ. dr. psiholog, Mariela Pavalache, la Mix Actual. Emisiunea aici:

Comentarii

Ultimă oră