Sari la conținut

Despre comunicare și bucuria de a comunica, cu Alexandra Grancea, la Mix Actual

despre-comunicare-si-bucuria-de-a-comunica-cu-alexandra-grancea-la-mix-actual

Aproape toți jurnaliștii din Brașov - și nu doar ei- o știu drept “Alexandra de la Filarmonică”. În agenda telefonului meu a rămas drept “Alexandra-Miss Brașov”.

Asta înseamnă să-ți faci bine meseria. Te identifici cu proiectele tale, cu locul tău de muncă. Mulți spun că nu e bine. Că un job e doar un job. Că trebuie granițe solide între personal și profesional. Dar este o diferență uriașă între un “job”și o “carieră”.

Cea din urmă nu are limite de timp și spațiu în viața personală. Pentru că arzi pentru ceea ce faci. Iar dacă faci ceea ce faci cu pasiune, nu vei munci, de fapt, nicio zi în viața ta. Într-o lume în care încă mulți dintre români nu știu cu ce se mănâncă PR- “pi-ar- ul”- Alexandra Grancea din Brașov i-a dat greutate și strălucire. “Ce-mi trebuie mie PR?”- spune, încă, politicianul plin de sine, dar insuficient mobilat intelectual. “La ce e bun?”- spune încă un șef de instituție. Ține de foame? Aduce bani? Aduce! Și ... încă cum! Pentru că așază brand-ul în subconștient. Și de acolo vin alegerile noastre.


PR înseamnă să-ți pui talentul și energia pentru ca lumina să cadă pe alții. Să rămâi în umbră, dar despre munca ta să vorbească toată lumea. În urmă cu un an, în starea de urgență, Alexandra ne aducea Filarmonica Brasov în case. Deschidea drum nou în Brasov și în breaslă. Filarmonica nu lipsește azi din jurnalul de știri al niciunei săptămâni brasovene.


Administrativ, misiunea Alexandrei s-a încheiat. Azi este ultima zi de muncă, iar Filarmonica rămâne, de mâine, un simplu rând într-un CV.


Dar Alexandra Grancea are proiecte despre care vom auzi. Este în bordul național al CONAF. Este “ Orator la feminin”. Este... Alexandra!
Toată lumea îi știe zâmbetul luminos și energia molipsitoare.


Despre comunicare și bucuria de a comunica. Despre profesionalism și dăruire. Și despre o meserie pe care, în 2021, la Brasov, o înțeleg prea puțini și prea puțin, la Mix Actual.

Emisiunea aici:

<iframe width="688" height="516" src="https://www.youtube.com/embed/mjd1oYBlydo" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Comentarii

Ultimă oră