Sari la conținut

Cristina Lapis și Silviu Mihăilă, la Mix Actual

cristina-lapis-si-silviu-mihaila-la-mix-actual

Mentalitatea potrivit căreia, prin sterilizare, câinii sau pisicile noastre se îngrașă sau își pierd vioiciunea, persistă încă ïn mentalitatea iubitorilor de animale. Adevărul e altul. Sterilizarea prelungește viața animalelor și înseamnă sănătate.

În România există de ceva vreme chiar legea care ïi obligă pe stăpânii de animale să le sterilizeze - excepție fac canișele - dar ea nu se aplică.

Câinii liberi - cu sau fără de stăpâni - hălăduind pe străzi - sunt încă o pată urâtă pe obrazul unei Românii care, din multe puncte de vedere, este doar geografic și administrativ în Europa.

De peste 25 de ani, Cristina Lapis, președinta Asociației “Milioane de prieteni”, conduce o adevărată cruciadă pentru ca pe străzile noastre să nu mai existe câini vagabonzi. În urmă cu trei ani Cristina Lapis pornea, la Zărnești, o colaborare fructuoasă cu primarul Alexandru Igrișan. Tot la Zărnești este și cea mai mare Rezervație de ursi din Europa-Sanctuarul Liberty.

Astăzi Cristina Lapis ia modelul de bună practică de la Zărnești și anunță, prin vocea viceprimarului său USR-Plus, Silviu Mihăilă, demararea unei ample campanii de sterilizare a câinilor. Deocamdată, a celor cu stăpân. Absolut gratuit. Pentru asta, viceprimarul Mihăilă promite că va lua la picior toate străzile din Sànpetru și se va asigura că serviciile Asociației “Milioane de prieteni” ajung la toată suflarea comunei.

O comună prosperă, care promite să fie curând ceea ce locuitorii săi - tot mai mulți cu joburi și chiar buletine în Brașov! - merită. Pentru asta a lăsat și Silviu Mihăilă viața tihnită de la multinaționala la care lucra.


Emisiunea aici:

Comentarii

Ultimă oră