Sari la conținut

Conferențiar-universitar dr. Ana -Maria Cazan, prodecan Facultatea de Psihologie și Științele Educației din Brașov, la Mix Actual

conferentiaruniversitar-dr-ana-maria-cazan-prodecan-facultatea-de-psihologie-si-stiintele-educatiei-din-brasov-la-mix-actual

Arată la fel ca studentele ei, pentru că nu și-a pierdut nici alura de adolescentă, nici zâmbetul timid, de fetiță pornită să schimbe lumea. În bine. Și deja a schimbat-o.

Ana-Maria Cazan este astăzi conferențiar universitar și prodecan. De când se știe s-a visat dascăl. A terminat Liceul Pedagogic din Câmpulung și, pentru că a câștigat locul întâi la Olimpiada Națională de Pedagogie, putea alege, fără examen, orice facultate de profil din România. A ales Brașovul - în care și tatăl ei își trăise studenția - și o facultate care abia se clădea: Psihologie și Științele Educației. Pe care a terminat-o cu brio și la care a prins a clădi la rândul ei, alături de alți 12 absolvenți. Știți zicerea aceea celebră cu “cercetătorii britanici”... Cei care studiază non-stop cele mai neașteptate aspecte ale comportamentului uman. Ei bine, Ana Maria Cazan e parte în multe dintre studiile internaționale. Și nu are drept colegi doar cercetători britanici. Sunt din toată lumea.

A participat, chiar în starea de urgență, la un studiu internațional privind pandemia și efectele ei asupra psihicului nostru, iar rezultatele arată că noi, românii, nu suntem chiar campioni la credințe iraționale. Ne “bat” cu succes alții! Alte studii sunt acum în plină desfășurare. Ana -Maria Cazan a lucrat pe brânci și la platforma de e-learning a Universității Transilvania, încropită imediat după începerea crizei. Astăzi universitatea se mândrește în țară cu ea, deși la început a fost ceva chiu și vai, deopotrivă pentru studenți și profesori. Și Conferința APIO, ediția jubiliară, s-a organizat online și a fost un succes. Și, da, ține și pagina de FB a universității!


Cum e să fii “șefa” multora dintre foștii tăi profesori? Când te cheamă Ana-Maria Cazan nu e greu. Pentru că Ana -Maria e peste tot. Vorbește despre cercetare, despre psihologie și despre educație cu atâta pasiune încât spulberă orice îndoială cum că, dacă ai un vis și muncești pentru el, mai sunt bariere care nu cad!


Emisiunea aici:

Comentarii

Ultimă oră