Sari la conținut

Cu ochii bulbucaţi la televizor, am aşteptat şi eu  mesajele  prezidenţiale transmise studenţilor români care studiază în străinătate.  Doar de behăieli şi obsesii paranoice am avut parte.
Iată ce le-a spus Băsescu celor mai luminate minţi  ale studenţimii:   „Cei mai mulţi dintre dumneavoastră trăiţi în străinătate, vă informaţi  din mijloacele mass-media (marinarul nu ştie că mass-media este  totalitatea mijloacelor de media), care adesea, din lipsă de  profesionalism, înţeleg greşit ce se întâmplă în România sau nu înţeleg  deloc“.
Şi culmea, aceste cuvinte au fost băsite fără să verse nicio lacrimă. Şi  mai trebuie să ştie studenţii că ei sunt aşteptaţi în România, să-şi  bată joc de ei imbecili precum miniştri din Guvernul Boc. Sunt aşteptaţi  acasă, unde statul nu respectă nici măcar contractele cu ei.
Chiar ne facem că nu mai ştim de programul „Bursa Specială“ al   Guvernului României, prin care 150 de tineri au fost trimişi pentru  specializare la instituţii de prestigiu din străinătate. 6 milioane de  euro a cheltuit statul în acest sens, iar tinerii care urmau să se  întoarcă în ţară trebuiau să fie angajaţi în instituţii şi companii de  stat.
Ştiţi câţi au fost angajaţi când au revenit în ţară? Niciunul. Au fost  refuzaţi , umiliţi, cerându-li-se să spună „din partea cui vin“, lucru  prezentat pe larg de Evenimentul Zilei în 2010.  Aşa că, pe cine  prostiţi, domnule Băsescu? Poate era bine să le vorbiţi de „succesurile“  tinerei odrasle Eba, de demersuile ei de a legaliza drogurile pentru  tineri.
Asta e oferta pentru tineri? Un Traian Igaş ministru la Interne,  care  şi-a luat Bacalaureatul la 24 ani şi care numeşte infractorul ce  vâ-nează ilegal „branconier“? Sau un sinistru al Educaţiei, Daniel  Funeriu, care nu vrea să-şi echivaleze studiile în Romania, conducand  Ministerul Educaţiei cu doar 10 clase absolvite?
Această gaşcă nu lucrează pentru români. De ace-ea, fac apel, şi nu  ântâmplător, către serviciile de informaţii româneşti. Ur-mează  alegerile. Vegheaţi să fie corecte! La fel cum a făcut Armata la  revoluţie, treceţi de partea poporului! Nu se poate ca o ţară să fie  prăduită în acest fel şi nimeni, indiferent din ce partid politic face  parte, să nu fie găsit vinovat… de Sebastian Dan

Comentarii

Ultimă oră