Se anunţă un an bun pentru apicultorii români. Ai noştri au produs peste 20.000 de tone de miere, cu peste o treime mai mult decât anul trecut. Vor scoate bani frumoşi de pe urma ei din vanzari. În pieţe şi târguri, un borcan de miere de salcâm, rapiţă, tei sau polifloră costă de la 10 lei in sus. Sortimentele mai deosebite, ca mierea de mană, de muştar sau de coriandru, costă şi de două ori mai mult. Nu sunt singurele specialităţi ale apicultorilor. Mai fac şi lăptişor de matcă, propolis, polen, tincturi sau suplimente alimentare. Toate sunt căutate. Cei care au investit sume mari în stupi şi au producţii pe măsură, vând mierea la export. E mult mai convenabil. Cererea e mare, iar banii îi recuperează mai repede decât dacă vând la borcan. Consumul de miere a crescut de peste 10 ori în ultimii 20 de ani. Totuşi, România se află încă mult sub nivelul consumului de miere din ţările Uniunii Europene.