Sari la conținut

Ministerul Transporturilor va cere Guvernului să modifice bugetul CNADNR prin creşterea sumelor pentru investiţii cu 26% faţă de nivelul stabilit la începutul anului, de la 6,02 miliarde lei la 7,59 miliarde lei, principalele proiecte finanţate fiind autostrăzile Transilvania şi Bucureşti- Ploieşti.
335 milioane de lei pentru Braşov-Borş. Pentru autostrada Braşov-Cluj-Borş sunt cerute 335 milioane lei. De asemenea, pentru autostrada Bucureşti-Braşov s-au cerut 291,8 milioane lei, iar pentru varianta de ocolire a Municipiului Timişoara, 54,4 milioane lei. De asemenea, a fost suplimentată prevederea bugetară aferentă activităţii de întreţinere a infrastructurii rutiere cu suma de 166,64 milioane lei.
Realocări de fonduri. Aceste suplimentări au avut la bază în primul rând realocări de fonduri în cadrul bugetului aprobat, la care s-a adăugat suplimentarea de 270 milioane lei urmare rectificării prin OG nr. 10/2011”, se arată în nota de fundamentare a unui proiect de HG elaborat de Ministerul Transporturilor. Totodată, conform scrisorii de intenţie convenite cu FMI, bugetul CNADNR a fost suplimentat cu 35 milioane lei pentru extinderea sistemului informatic de emitere şi control a rovinietei.

Comentarii

Ultimă oră