Sari la conținut

Aeroportul şi monumentele istorice, investiţii sigure

Consiliul Judeţean Braşov are printre cele mai sărace bugete din ţară în 2012. În acest an, judeţul Braşov are la dispoziţie 158,187 de milioane de lei, cu 8,398 milioane de lei mai puţin faţă de anul trecut, când a primit 166,584 milioane de lei. Potrivit datelor transmise de la Direcţia Finanţelor Publice, Braşovul se află în top 3 al cele mai mici bugete.
„Chiar şi Harghita şi Covasna, care au în jur de 200.000 de locuitori, au bugete mai mari decât Braşovul”, a declarat Aristotel Căncescu, preşedintele CJ. În acest context, Consiliul Judeţean îşi va permite să aloce bani doar pentru lucrările în continuare şi pentru cofinanţarea unor proiecte pentru care primăriile au accesat fonduri europene. În ceea ce priveşte investiţiile proprii ale CJ, şeful administraţiei judeţene spune că banii vor merge tot pe proiectele începute în anii anteriori, pentru că de investiţii noi nu poate fi vorba.
„Vom începe construirea pistei la aeroportul de la Ghimbav, pentru că este finanţată dintr-un credit special cu această destinaţie. Vom investi, de asemenea, la monumentele istorice - Cetatea Feldioara, Cetatea Râşnov, Cetatea Rupea - pentru că şi acolo există bani dintr-un credit”, a mai declarat preşedintele CJ. (L.A.)

Comentarii

Ultimă oră